Régi utánfutó papírozása hogy lehetséges? Holt nevén van!
Kaptam dédimamámtól egy utánfutót, jó állapotban van megvan a régi papírja is 2004-be véglegesen ki lett vonva a forgalomból, mert nem használták. A fia nevén van aki elhunyt de ha ő ír papírt hogy nekem adta átírathatom az én nevemre ? Új forgalmi és vizsga valamint rendszám is kellene rá!
Elég ha beviszem az okmányirodába a papírt hogy nekem adta és forgalomba szeretném helyeztetni!
Na meg kb mennyi lesz a végösszeg?
Köszönöm szépen
Nem, nem elég.
Póthagyatéki eljárást kell csinálni (gondolom nem szerepel az eredeti hagyatékban, valszeg kihagyták).
A póthagyatékiban ugye ugyanazok az örökösök érdekeltek, mint a rendes hagyatékiban, de téged meg tudnak jelölni pl. hagyatéki hitelezőként és lemondani a javadra az utánfutóról.
Ha szerepelne mégis, akkor az örökösökkel kell adásvételit írni.
Mivel nem a tulajdonos adta neked, ezért ne menj az okmányirodába, mert kinevetnek.
Keresd meg, ki örökölte az utánfutót.
Ha a papa nevén volt, akkor a hagyatéki tárgyaláson megneveztek egy örököst. Az az örökös adhatja el neked, és az átíráshoz kell az eredeti hagyatéki okirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!