Ha magyar papíros autót veszek akkor azt köteles vagyok átíratni?
Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék venni egy érvényes magyar okmányokkal rendelkező autót, de nem szeretném átíratni mert csak alkatrésznek kell. A kérdésem, hogy ha rendesen írunk adás vételit akkor köteles vagyok-e a nevemre venni? Vagy hogy lehet megoldani, hogy az eladó nevéről lekerüljön? Semmi esetre se szeretném átíratni. Köszönöm a válaszokat2017. jan. 13. 21:25
1/10 anonim válasza:
Vegyél külföldi papirost, azt nem kell átíratni.
2/10 anonim válasza:
Az okmányirodában ki kell vonatni a forgalomból és akkor nem kell se biztosítás, se súlyadó, mondjuk én a szerződést ís úgy írtam volna.
3/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy kivonni csak bontási papírral lehet vagy adás-vételivel
2017. jan. 13. 21:40
4/10 anonim válasza:
Igen, köteles vagy.
És ha megveszed adásvételivel, akkor a bontó is csak az átírás után fogadja el tőled.
Bontós vagy külföldi ismerős?
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát külföldi ismerős akadna, hallottam is róla, hogy külföldi állampolgárral kell adásvételit írni.. Ezzel ő nem járhat rosszúl? Mármint az ismerős.
2017. jan. 16. 23:29
6/10 anonim válasza:
Miért járna rosszul? Ő a saját országában kijelenti az autót, hogy eladta külföldre és annyi. Te meg az adás-vételivel és az autó papírjaival tudod igazolni a tulajdonjogod, ha valamelyik szomszédod följelentene lopott autó bontogatása miatt.
7/10 anonim válasza:
És ez fordítva is működhet ugye...
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, egyébként ha ellopják a kocsit akkor is lekerülhet a tulaj nevéről az autó?
2017. jan. 17. 15:22
9/10 anonim válasza:
Ha ellopják, akkor a rendőrség keresni fogja - aztán felderíti ki az elkövető. Ha a tulajdonos, akkor hatóság megtévesztése és egyebek. Ha nem a tulajdonos, akkor "csak" sima autólopás.
De persze, idővel lekerül a tulaj nevéről: a rendőrségi eljárás végeztével ha nincs meg a kocsi akkor hivatalból ki tudják vonni.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2017. jan. 19. 20:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!