Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Segítene nekem egy biztosítási...

Segítene nekem egy biztosítási jogász vagy KGFB szakértő?

Figyelt kérdés

Nos a helyzet az, hogy idén októberben volt a kgf biztosításom évfordulója. Bamba módra nem mondtam fel a tavaly kötött szerződést és nem is kötöttem újra. A biztosító hűségemet a tavalyi ár megduplázásával jutalmazta. Szeretnék náluk panaszt tenni valamint jogorvoslatot tenni, amihez jó volna tudni, hogyan is szól pontosan az idén elfogadott kgfb törvény, amely a hűséges ügyfeleket lenne hivatott védeni. Kigugliztam a törvényt, csak a kérdés, hogy jogilag megtámadható-e ez alapján ez a drágulás?

[link]

Illetve:

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon régóta fennálló anomálián változtat a jogalkotó a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény (Gfbt.) 2016. március 11-étől hatályos módosításával.

Bővebben: [link]

Előre is köszönök mindennemű segítséget :)

2016. nov. 13. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Mennyiről duplázott,és melyik biztosító?
2016. nov. 13. 18:01
 2/7 A kérdező kommentje:

Köbe.

45 volt a tavalyi ár...

2016. nov. 14. 16:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja, és mindezt úgy, hogy A0-ból léptem B1-be.
2016. nov. 14. 16:07
 4/7 anonim ***** válasza:
A kobenek időben ki kellett volna kuldeni az ar ajánlatot akkor lett volna idod valtani!
2016. nov. 14. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Be megy hozzajuk személyes. Esbeszelj veluk mi ez?
2016. nov. 14. 21:20
 6/7 anonim ***** válasza:

a cikkeket most végig nem olvasom, de a lényeg:

Köbe utoljára februárban hirdetett tarifát, ami miatt nyugodtan lehet olcsóbb a szerződés újrakötés esetén. de neked még ez sem segítene feltétlen...

ugyanakkor lehet megoldás.

mennyire nőtt meg a fizetendő díj?

amúgy megkíméllek felesleges jogászkodástól: teljesen törvényesen járt el a biztosító...

2016. nov. 15. 23:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Helló.

Írtam fentebb, hogy 45-ről emelte 90-re, úgy, hogy közben pedig bonus kategóriát léptem felfele.

Tisztában vagyok ennek a kifacsart ügyfélpolitikának a törvényességével, miszerint az új belépők, vagy a meglévő szerződők ha újrakötnek, kedvezőbb díjat kaphatnak mint azok akik folytatólagosan viszik tovább a szerződésüket.

Én nem vagyok jogász, de a cikkben szereplő törvénymódosítás mintha pont ezt akadályozná meg, legalábbis az én értelmezésem szerint. Aztán hogy ezt hányféleképpen lehet értelmezni az megint egy másik kérdés.

És az is szerepel benne, hogy az indexdíjat az évforduló dátuma előtt minimum ötven nappal ki kell, hogy küldjék így tájékoztatva az ügyfelet a jövő évi díjról. Mivel ők nem küldtek sem levelet sem e-mait, ez már önmagában törvény álatl előírt kötelezettség be nem tartása.

2016. nov. 16. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!