Kötelező gépjármű biztosításnál a biztosítók mennyire veszik figyelembe a hogy a károkozó a saját biztosítójának bejelentse a káreseményt Mi a retorzió?
(elméletileg erre 5 napja van) Mi történik a gyakorlatban ha ebből kifut az ember és 10-15 nap múlva jelenti?
Erre hivatkozva mondhatja / szokta azt mondani a biztosító, hogy nem fizet? vagy akkor is van egy %-os megoszlás, hogy 80% ő áll a maradék 20% ot a biztosított aki jelentett csak kifutott a törvény által előírt időből.
Szoktak ezzel foglalkozni?
Minél később jelented, annál kisebb az esély a káresemény elbírálására.
Ha ez neked jó, akkor tedd.
Amúgy vagy fizetnek, vagy nem.
ezt gondold át.
én kárt okozok Neked. aztán jól nem jelentem be a biztosítómnál. szerinted ezért jogosan nem fizetnének neked?
Köszönöm a válaszokat!
# 3\3
A károkozó biztosítója (az esetemben az enyém) fizetni fog a károsúltnak... De ami miatt kérdeztem, higy amennyiben én mondjuk a 20. Nap jelenten a tv ben előírt 5 nap helyett, abban az esetben az én biztosítóm mondhatja e azt hogy mulasztottam (szerződést szegtem...stb) és emiatt rám terheli a károsúltnak fizetendő összeg egy részét vagy teljes egészét (ez az amit nem tudok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!