Megszűnt a KGFB a Groupama biztosítónál nem fizetés miatt, és máshol szeretné az üzembentartó újrakötni, de a Groupama szerint erre nincs lehetőség, náluk kell, és ezzel visszaélve horrorisztikus összeget akarnak ráverni. Mik a lehetőségek?
Évente 130.000 FT lenne a biztosítás náluk, és állítólag nem mehet máshova, de szerintem ez nem jogos. Egyrészt így kényszer monopolhelyzetet teremtenek és vissza is élnek vele, másrészt ha a szerződés megszűnt, miért ne köthetné újra máshol?
Én nem értek hozzá, de aki érdekelt nincs internetkapcsolata és most én járok utána a dolgoknak.
Más: Most azt találta ki, hogy legyek én az üzembentartó és fizetné helyettem mivel nekem sokkal olcsóbb lenne és rámírná az üzembentartói jogot. Viszont ha esetleg Ő balesetet szenved azzal az autóval és Ő a hibás és én vagyok az üzembentartó, akkor jól sejtem a saját autómra is megnőne a biztosítás, mivel elviekben én okoztam azt is és objektív felelősségem van. Még sosem jártam így úgyhogy nem tudom mit lehetne tenni.
Az objektív felelősség körébe tartozó bírságok az üzembentartót terhelik, tehát azokat átvállalnád. Hogy fizikailag ki fizeti meg az a ti dolgotok lenne.
A KGFB más tészta. Ha több gépjármű üzembentartója vagy is, a különböző járművek KGFB-je önálló életű. Ezért, hiába vagy akár B10-ben a saját járműveddel, a következővel B00-ról indulsz. És ha az egyiket visszasorolják balesetokozás miatt és emiatt drágább lesz a díja, a másik besorolása marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!