Vettem egy 20 éves TDI-t. Kicsit lusta. Hogyan "Kormoltassam" ki, hogy ne is ártsak vele?
Figyelt kérdés
Sok embert megkérdeztem, különbözött a véleményük. Átlagban az autópályát javasolták, hogy ott 100 km-t autózzak vele. Azt, hogy mekkora fordulaton tegyem, nem tudták konkrétan megmondani. Van aki azt mondta, országúton 20 km-t 3000 fordulaton tegyek meg. Audi A4 b5-ről van szó. Változó geometriás turbós, de 2000-2300 körül hallom bekapcsolni a turbót. Na meg kicsit lassú is a kocsi.2016. aug. 20. 22:09
1/7 anonim válasza:
Kormoltatni nagy sebességgel kell hosszan. Tehát felmész a pályára és nyomod neki ésszerű határok közt ,de ha szabad az út engedi a forgalom ,akkor 130 felett is nyugodtan, néha visszaváltva kigyorsítva. Trafipaxra vigyázz hol vannak. M6 -os pl elég jó a célra elég gyér a forgalom és jó az út.
2/7 anonim válasza:
Nem kötelező 130al menni. Menj a M0 àn 110el hármasban egy 10km-es kört.
3/7 anonim válasza:
100 km alatt semmi nem fog történni,Spuri adalék legalább 3-4 teletankon át.
4/7 A kérdező kommentje:
It is megoszlik a vélemény. Akkor marad az autópálya, időnként kigyorsítva spurival.
2016. aug. 21. 07:13
5/7 anonim válasza:
3000-4000 fordulaton menj vele 20-30 percet.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2016. aug. 21. 12:19
7/7 anonim válasza:
ezek a kikormoltatós módszerek arra jók hogy ha egy ideig nemtudod hajtani a kocsit akkor utána ezzel a kis réteg lerakódott gányt ki tudod hajtani belőle, de egy 20 éves berohadt tdi-ből te így az égvilágon semmit nem fogsz tudni kinyomni, vidd el szerelőhöz nézzék meg. ott legalább kipucolják rendesen és nyugodtan autózhatsz vele utána
én muter autójával próbáltam, a kipufogóban a leömlőnél valóban pucolódott egy 20-30 centis szakaszon, de a kipuff többi része pl ugyanúgy lerakódott maradt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!