Autóm után nem fizettem a kötelező biztosítást, több, mint egy évig?
Figyelt kérdés
Ha ideiglenesen kivontam a forgalomból, majd eladom a kocsit, az elmaradt díjat így is be kell fizetnem, ha nem kerül másik gépjármű a nevemre? Vagy ennek a befizetése halasztható addig, amíg megint kocsit veszek? Az összeg addig nem nő tovább?2016. aug. 4. 07:09
1/4 anonim válasza:
Elméletileg a biztosító már 6 hónap után kérte a forgalomból kitiltást, és már nem kell neked kivonatni.
Arra a hat hónapra számítanak fel fedezetlenségi díjat, amit tartozásként tart nyilván a biztosító. Az új tulajnak nem kell helyetted kifizetni, de elméletileg ha te megint kötsz kötelezőt, akkor felszámítják az összeget.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem vonták ki a forgalomból, én tettem még tegnap. Tehát amíg nem veszek másik autót, nem kell kifizetnek ezt az összeget?
2016. aug. 4. 08:05
3/4 anonim válasza:
Nem, mert pl. be is perelhetnek èrte ha akarnak.
4/4 anonim válasza:
nem törődik vele senki..
ez csak akkor válik izgalmassá, ha az úton fognak meg, pláne ha balesetet is okozol..
de ez most nem történt meg, tehát felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!