Hátulról belementem a forgalmi okok miatt hirtelen
megálló autóba, Ő megtolta az előtte lévő?
Figyelt kérdés
Hátulról belementem a forgalmi okok miatt hirtelen megálló autóba, Ő megtolta az előtte lévőt, az evidens, hogy az előttem álló miatt én vagyok a vétkes, de az hogy ő megtolta az előtte állót, az már nem az ő (előttem álló) felelőssége? Ha lehet kressz paragrafusokra hivatkozva válaszoljatok. :)
Ő semmiképpen sem felelős. Te lökted rá. Ez akkor is igaz, ha a mozgásban lévő autókról van szó, vagy állókról.
Te nem tartottál megfelelő követési távolságot. Ezt te is elismered. De az előtted lévő nem önerőből ment neki a harmadik autónak, hanem a te közvetítéseddel.
A baleset nem következett volna be nélküled.
2016. júl. 29. 17:43
2/9 anonim válasza:
A követési távolságot nem számszerűsíti a kresz. Azaz nem határoz meg sem távolságot, sem időt, sem képletet.
Egyszerűen annyi az elvárás, hogy nem menj bele a másikba akkor sem, ha az váratlanul megáll.
Ha a baleset úgy történt volna, hogy ő belefut az előtte menőbe, s te őbeléjük utólag, akkor az előtted menő hibás mindkét törésben.
De elmondásod szerint te lökted rá.
2016. júl. 29. 17:48
3/9 anonim válasza:
Kár bármilyen paragrafusra is hivatkozni.Adsz 2 betétlapot,megjavíttatod az autódat,és el van felejtve az ügy.
2016. júl. 29. 17:57
4/9 anonim válasza:
Teljesen egyértelmű, hogy mint a két koccanásért te vagy a felelős. Azt mégis hogy gondolod, hogy rálöksz valakit az az előtte állóra és azért nem te vagy a hibás?
2016. júl. 29. 18:01
5/9 anonim válasza:
Ha egy kamion ledarál 10 álló autót, akkor 9ért a legelső autós felelős? Ugye hogy nem.
2016. júl. 29. 22:50
6/9 anonim válasza:
Másodikban írt válaszomban hülyeséget írtam. Nem minden az, csak a fele.
Helyesen: Ha az előtted menő rombol bele egy harmadikba saját magától, azért ő a hibás. De ha te meg őbelé mész bele, azért te. Szóval nem a középső mindkettőért.
2016. júl. 29. 23:02
7/9 anonim válasza:
Az álló autós sosem hibás, csak az, amelyik mozgott. Vagyis ha te belementél az előtted lévő álló autóba, és az megmozdult emiatt, akkor te vagy a felelős a harmadik autóban keletkezett kárért is.
2016. júl. 29. 23:19
8/9 anonim válasza:
A te hibád, te felelősséged.
2016. júl. 31. 13:05
9/9 anonim válasza:
Paragrafusra ugyan nem tudok hivatkozni, de pár éve apumnak volt egy hasonló balesete, annyi különbséggel, hogy az előtte haladók már összeütköztek, amikor ő még beléjük csúszott. Amikor kijöttek a rendőrök az első kérdésük az volt, hogy kié az utolsó autó, mert az utolsó autósé a felelősség. Apum mondta, hogy az övé, de az előtte lévők már összekoccantak mielőtt ő beléjük ment, nem ő tolta őket össze. A vége az lett, hogy a második autó és apum is kapott egy csekket követési távolság be nem tartásáért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!