Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen adásvételi papír kell,...

Milyen adásvételi papír kell, ha én vagyok az üzembentartó?

Figyelt kérdés
Üzembentartói szerződéssel vettem meg egy személyautót...viszont most szeretném eladni,tulajdonjog átruházással... az eredeti tulaj adatai kellenek az adásvételi megírásához,vagy az enyém? Mi ennek a menete ilyenkor?
2016. júl. 19. 11:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Üzembentartói szerződéssel vettem meg egy személyautót"

Nem, nem vettél semmit. Csak üzembentartó vagy, de a tulajdonjog nem a tiéd, akármit hazudtak is neked a haverok. Ebből kifolyólag nem is adhatod el az autót. A tulajdonos - akinek a neve a forgalmiban szerepel, mint tulajdonos tudja az autót eladni.

2016. júl. 19. 12:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Te sem vetted meg "tulajdonjog átruházással" akor miért gondolod, hogy el tudod adni?

Nem a te tulajdonod, csak használod.

A tulajdonos tudja eladni.

Mivel te nem vetted meg, így el sem tudod adni.

Elviszed a vevődet a tulajdonoshoz, és ők írnak egy adásvételit egymás között.

2016. júl. 19. 12:20
 3/3 anonim ***** válasza:
ahogy az előző válaszban olvashatod: nem vagy tulajdonos. Üzembentartó vagy, ami azt jelent, felelsz mindenért, ami az autóval kapcsolatos, de nem a tulajdonod. Akinek a nevén van, az adhatja el, a tudtod nélkül is. Vagyis a kérdésedre válaszolva: az eredeti tulaj adhatja el és nem csak az adatai kellenek hozzá, hanem az ember is.
2016. júl. 19. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!