Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit tudok tenni az adott esetben?

Józsi90 kérdése:

Mit tudok tenni az adott esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eladtam az autómat üzembentartói szerződéssel xy-nak egy évvel ezelőtt. Az elmúlt egy évben több alkalommal is felkerestem telefonon és személyesen is, azzal kapcsolatban, hogy intézze az okmány irodai teendőket. Ő ezt a mai napig nem tette meg és az eredeti szerződést is meghamisította. A KGFB-t még mindig tőlem vonják. Az autó törzskönyve a tulajdonomban van. (Az én nevemen.)

Úgy döntöttem elmegyek az autóért, de nem vagyok benne biztos, hogy jogilag mit tehetek. Simán követeljem rajta az autót? Rendőrt hívjak? Jelentsem be, hogy ellopták?

Légyszives segítsetek, ha tudtok. Előre is köszönöm.

2016. júl. 10. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Az autó a tied, nem adtad el. Az üzembentartói megállapodás akár egy oldalúan is visszavonható bármikor, csak be kell menned az okmányirodába.
2016. júl. 10. 21:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Ő nem intézte az okmányirodai teendőket, tehát nincs benne a neve a forgalmi engedélyben és biztosítást sem fizet a gépjármű után. (Én fizeten) Így is be kell mennem az okmányirodába?
2016. júl. 10. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem. Ebben az esetben olyan, mintha ellopta volna.

Simán visszaveheted, vagy rendőrségen feljelentheted lopásért. (és örülhetsz, hogy nem kaptál gyorshajtásért, jogosulatlan autópálya használatért, parkolásért stb. csekkeket...)

De gyanítom, ha ilyen jogkövető, akkor biztosan "megköszöni" neked, hisz tudja, hol laksz...

2016. júl. 11. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan, mintha ellopta volna, hiszen a kérdező maga adta át, nyilán nála van a kulcsa és a forgalmija is az autónak... Szóval azért rémeket ne lássunk.

Olyan, mintha kölcsön adtad volna és természetesen bármikor visszakövetelheted.

2016. júl. 11. 10:07
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Bár a bíztató kommentek láttán sem akarom elbízni magam, hisz ki tudja milyen lesz az ő hozzáállása az újdonsült helyzethez. Több lehetséges fejleményt is próbáltunk figyelembe venni, hogy minél felkészültebben érkezzek a nagy eseményre.

Természetesen a további tanácsokat is szívesen fogadom.

2016. júl. 11. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!