Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Most akkor bizonyos országokba...

Most akkor bizonyos országokba lehet utazni 1 éven belül lejárt személyi okmánnyal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szüleimtől kaptunk egy meglepetés utat, Olaszországban foglaltak nekünk szállást, jövő hónapban. A gond az, hogy a gyerekeknek pont ebben a hónapban jár le az útlevele, személyi igazolványuk viszont nincsen. Gondoltam villám gyorsan intézek nekik személyit, ha ez ennyi idő alatt nem jön össze, akkor gyorsított útlevelet. Viszont találtam egy érdekes dolgot, ránézne valaki?

[link]

Ez most tényleg azt jelenti, hogy az 1 hónapja lejárt útlevél még bőven jó lenne a gyerekeknek? Szlovéniában és Olaszországban elvileg elfogadják. Vagy nem éri meg kockáztatni?

2016. jún. 10. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Háát lehet hogy van ilyen egyezmény, de hogy egy átlag rendör ezzel nincs tisztában az 99%.

Vagyis én nem indulnék el lejárt iratokkal.

2016. jún. 10. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne próbálkozz...csak érvényes okmányokkal lehet közlekedni bárhol a világban...lehet bármilyen egyezmény, az szart sem ér, ha a rendőr éjjel megbilincsel, és bevisz gyerekestől.
2016. jún. 10. 13:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 10. 14:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem lesz jó a lejárt. Ha kocsival mentek, mondjuk, lehet, hogy megússzátok, és nem nézi meg senki. Bár felbukkanhat a határon így is rendőr bármikor, hiszen migránsok meg különféle balhék lehetnek. Elvileg azonban nincs határ Olaszországig.

Ha repülővel mennétek, az viszont nem fog összejönni, arra nem engednek fel lejárt papírral.

2016. jún. 13. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!