Autóátírásnál elfogadják az erdetvizsgát, ha nem az én nevemre készült?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy autót, és most megtörtént a papírmunka is. Az eredetvizsgát még a tulaj készíttette, az ő nevére készült. Elfogadják így is majd, amikor át szeretném iratni az autót? Nem gond, ha más neve szerepel rajta?2016. máj. 24. 10:06
3/4 anonim válasza:
Az átírás egyik feltétele "a 60 napnál nem régebben elvégzett előzetes eredetiségvizsgálat megtörténtét igazoló hatósági bizonyítvány". Nem számít, hogy ki végeztette.
Tulajdonképpen az a célja, hogy a vevő bizonyosságot kapjon arról, hogy ilyen szempontból "tiszta" a jármű. Azaz, akkor van értelme, ha az eladó végezteti. Ha a vevő végezteti (ahogy tömegesen szokás), különösen akkor, amikor már kifizette a vételárat, és kiderül, hogy gond van, akkor...?
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Még nem fizettem ki az autót, mondtam a tulajnak, hogy végeztesse el, mert én sem szerettem volna pofára esni. Úgy alapból nem is vennék autót, h kifizetem az egészet, majd a papírozás napján elviszem eredetvizsgára, mert akkor utána már mit tudok csinálni...
2016. máj. 24. 11:20
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!