Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Magyar rendszámos autóval...

Magyar rendszámos autóval Németországban?

Figyelt kérdés
Mi kell hozzá?Zöld kártya megvan.Igazából nem akarjuk kint használni csak míg kijutunk meg majd haza!(Fél éve van bejelentett lakcímünk)
2016. máj. 8. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Turistaként nem kell hozzá semmi más mint ami otthon is kell. Ha a biztosítós zöld kártyára gondolsz akkor más igazából nem.

Viszont van egy szabály hogy csak x hónapot tölthetsz Magyar autóval kint, utána piszkálnak. van aki 3 hónapnak tudja, van aki 6-nak, de hallottam 12-t is.

Tény hogy sok ismerősöm közt 6 év alatt egyszer bukott valaki, mert ő hitelre vette az autóját és nem lehetett átrendszámozni, a bank nem engedte.

Egyszer több mint 1 év után igazoltatáskor kiszúrták hogy papíron már rég kint van, és már nem lehetne az autó kint, feljelentést írtak, jött a levél, hogy be kéne rá fizetni a kinti adót, meg 70 euró Volt rá a bünti. Be is fizette, majd jött a levél, hogy ez ok hogy fizetett, de a szabály akkor is az hogy át kellene rendszámozni.

Kellett még szereznie igazolást a banktól hogy ő a tulaj és nem járul hozzá, ezzel a papírral maradhatott Magyar.

Most nem tudom hogy ez a 6 hónap olyan hogy már szólnak vagy nem, mert mindenhol mást ír a net, de az fontos hogy ha nem firtatják hogy hol lakik az ember, nem kellene az anmeldebescheinigungot lobogtatni.

Én személy szerint 1 év után vettem kinti autót, de sokat ismerek aki 6 évig is Magyar rsz.-mal mászkált és nem fogták meg.

Ami miatt érdemes meggondolni a cserét, mert bár az itteni biztosítók drágábbak, legalábbis sokkal magasabbról indulnak de ha kell fizetnek, nem hagyják szrban az embert, ha viszont kell akkor kiállnak az ember igazáért jogi képviselőként.

2016. máj. 8. 22:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmi, csak a papirjai.
2016. máj. 9. 00:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Tokeletes, amit az elso leirt, mast nagyon nem is kell hozzafuzni, kb ennyi a lenyeg, csak megerositeni tudom. En ugy tudom, hogy a honositashoz 1 ev turelmi idod van, viszont a bejelentkezesol szamitva kellene fizetni az eves KFZ-Steuer-t, es kivaltani ra az Umwelt-Plakette-t. Elvileg. Gyakorlatilag senki nem csinalja...
2016. máj. 9. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Jah, igen, az umweltplakett-et elfelejtettem. Azt kb 6,5euróért viszont kiállíttathatod a Tüv-nél külföldi autóra is. Az nagyobb városok környezetvédelmi zónáinál kellhet, pl. hannoverben vannak részek ahol csak zölddel lehet bemenni. Tulajdonképpen a benzinesek szinte mind megkapják amik szabályzott katalizátorral vannak szerelve, nekem a majdnem 20 éves mx mazdám is megkapta. A dieselekkel meg más a helyzet, ott amiben nincs részecskeszűrő, az csak sárgát kaphat, azzal az ilyen zónákba nem lehet bemenni. Ezek inkább a tartományi fővárosok, de már kisebbek is be akarnak szállni.
2016. máj. 9. 23:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. máj. 11. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!