Magyar rendszámos autóval Németországban?
Turistaként nem kell hozzá semmi más mint ami otthon is kell. Ha a biztosítós zöld kártyára gondolsz akkor más igazából nem.
Viszont van egy szabály hogy csak x hónapot tölthetsz Magyar autóval kint, utána piszkálnak. van aki 3 hónapnak tudja, van aki 6-nak, de hallottam 12-t is.
Tény hogy sok ismerősöm közt 6 év alatt egyszer bukott valaki, mert ő hitelre vette az autóját és nem lehetett átrendszámozni, a bank nem engedte.
Egyszer több mint 1 év után igazoltatáskor kiszúrták hogy papíron már rég kint van, és már nem lehetne az autó kint, feljelentést írtak, jött a levél, hogy be kéne rá fizetni a kinti adót, meg 70 euró Volt rá a bünti. Be is fizette, majd jött a levél, hogy ez ok hogy fizetett, de a szabály akkor is az hogy át kellene rendszámozni.
Kellett még szereznie igazolást a banktól hogy ő a tulaj és nem járul hozzá, ezzel a papírral maradhatott Magyar.
Most nem tudom hogy ez a 6 hónap olyan hogy már szólnak vagy nem, mert mindenhol mást ír a net, de az fontos hogy ha nem firtatják hogy hol lakik az ember, nem kellene az anmeldebescheinigungot lobogtatni.
Én személy szerint 1 év után vettem kinti autót, de sokat ismerek aki 6 évig is Magyar rsz.-mal mászkált és nem fogták meg.
Ami miatt érdemes meggondolni a cserét, mert bár az itteni biztosítók drágábbak, legalábbis sokkal magasabbról indulnak de ha kell fizetnek, nem hagyják szrban az embert, ha viszont kell akkor kiállnak az ember igazáért jogi képviselőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!