Üzembentartó váltásnak mi a menete? Van bármi hátulütője?
Mint korábbi kérdésemben javasolták, a biztosítási díj csökkentésének érdekében érdemes ráíratnom egy idősebb családtagra.
A nagynénémet tudnám rávenni, de elég necces.
19.500 ft helyett, még úgyis,hogy ő már A0 csak 6 ezer lenne a díj. (75 óta balesetmentesen vezet)
Az éves díja is csak 28 ezer, nekem meg nem túl magas a fizetésem, szóval jól járnék.
Ő már vezetni sem fog, kocsit venni végképp nem, tehát ha esetleg balesetet okoznék, nem szúrnék ki vele, bár ettől függetlenül sem célom, hogy romboljak.
Igazából az érdekelne,hogy bemegy(ünk) a bizto nevemre szólót lemondtam)
Kell valamit fizetni?Van hátulütője?
A nagynénémnek van banki tartozás, korábban már próbáltam rávenni, de erre hivatkozva nem akarta, hogy nehogy elvegye a kocsit, és aztán nem erőltettem, pedig nem is vehetik el,hisz az én tulajdonom.
Ha ezt megértetném vele, akkor lehet,hogy mehetne a dolog.
Itt nem tudom mi történt, valószínűleg kijelöléssel töröltem amit leírtam, de így hangzik a mondat értelmesen:
*Igazából az érdekelne,hogy bemegy(ünk) a biztosítóhoz (miután az előző, a nevemre szólót lemondtam) és némi papírmunka/üzembentartóim bemutatása után meg is vagyunk?
Hosszabban: nem.
A megírt szerződéssel a nagynéni köt egy biztosítást, elballagtok az okmányirodába és bejegyeztetitek az új üzembentartót. Persze előtte kifizetitek a szerzési illeték felét, és a forgalmi engedélyre 6000 Ft-ot.. Ha véletlenül ingyenes üzembentartóit írtok, akkor a teljes illetéket fizetitek.
Ezután majd a biztosító a nyilvántartás alapján bontja a szerződésedet, és visszautalja a befizetett biztosítási díj fennmaradó részét. 1-2 nappal gyorsabb, ha bemész az új forgalmival és a szerződéssel, de nem lényeges.
Gondolom ingyenes, azaz,hogy ő nem fizet azért,hogy a kocsi hozzá kerül (papíron).
Mit jelent,hogy teljes illeték?
"Gondolom ingyenes, azaz,hogy ő nem fizet azért,hogy a kocsi hozzá kerül "
Persze, hogy fizet! Szerinted van valami ingyen? A szerzési illeték felét kell visszterhes (p*csába, már megint egy új szó!) szerződés esetén fizetni. Ennek a duplája a teljes illeték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!