Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Szeretném honositani a vezetői...

Gaboryu kérdése:

Szeretném honositani a vezetői engedélyemet. Kell-e hozzá egy lakcím?

Figyelt kérdés
Vajdasági magyar vagyok,ezért szerb vezetői engedélyem van.A Magyar állampolgárságot már lassan 5 éve hogy megkaptam,de egy 3.-ik országban élek.Tudom hogy csak Budapesten lehet kérelmezni (orvosi papírokkal együt)de nem vagyok tisztába a lakcímmel,mert arról is volt szó hogy aki megkapja az új elekt. igazsolványát (amit most akarok én is kérelmezni a nyáron) annak nem kell lakcím.

2016. márc. 23. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:
27%

"Tudom hogy csak Budapesten lehet kérelmezni"

Tévedés, bárhol csináltathatod az országban.

"mert arról is volt szó hogy aki megkapja az új elekt. igazsolványát (amit most akarok én is kérelmezni a nyáron) annak nem kell lakcím."

Külön lakcímkártya nem kell ebben az esetben, de akkor is kell lennie legalább 6 hónapnál régebbi magyarországi lakcímednek a magyar jogsihoz.

2016. márc. 23. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Online keresd fel öket, szerintem megküldenek mindent ami szükséges.
2016. márc. 23. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:
2016. márc. 23. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:
69%

Igen, Magyarországon csak az kaphat vezetői engedélyt, akinek szokásos tartózkodási helye Magyarország területén van.

Az első válaszoló rosszul tudja, vezetői engedély honosítása nem országos illetékességű eljárás.

2013. január 01-jétől, a külföldi vezetői engedély honosításával és visszahonosításával kapcsolatos feladatok a KEKKH kizárólagos illetékességi körébe tartoznak.

A harmadik ország hatósága által kiállított vezetői engedély honosítása iránti eljárás 2013. január 1-jétől kizárólag a KEKKH Személyes Ügyfélszolgálatánál (korábbi nevén: Központi Okmányiroda)

1133 Budapest XIII., Visegrádi utca 110-112.

kérelmezhető, illetve folytatható le.

2016. márc. 25. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!