Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Cascot bár mikor fel lehet...

Cascot bár mikor fel lehet mondani? Vagy az is fordulóhoz van kötve?

Figyelt kérdés
2016. márc. 12. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:
31%
Bármikor felmondhatod.
2016. márc. 12. 21:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A casco biztosítás szerződés felmondása, jogszerűen, az alábbi módok szerint történhet:

- Évfordulóra történő felmondás esetén: a casco biztosítás kötvény szerinti évforduló napja előtt legkésőbb 30 nappal, a biztosító társasághoz be kell érkezzen a felmondás.

- Érdekmúlás –eladás- esetén az adásvételi szerződés másolatával lehet a casco biztosítás törlését kérvényezni a biztosító társaságnál.

- A gépjármű forgalomból történő ideiglenes kivonás esetén a casco biztosítást szüneteltetni lehet a kivonás időtartamára. Ezt bejelenteni a biztosítónak, a forgalmi engedély másolatának az eljuttatásával lehet.

- A jármű forgalomból történő végleges kivonásánál a kivonási igazolás másolatának a biztosítóba való eljuttatással lehet kérni a casco biztosítás megszüntetését.

Ha a casco biztosítása esetleg díj nemfizetés miatt szűnne meg, abban az esetben a biztosítónak joga van követelni a biztosítási év hátralévő részének a díjkülönbözetét.

Sokan úgy hiszik, hogy mivel önkéntes, tehát ő dönti el, hogy megköti-e, és hogy mikor; így a felmondásáról is bármikor dönthet.

Valóban önkéntes a megkötése, de a megkötéssel kötelezettséget vállal, kétoldalú szerződést köt. Innen kezdve már nem dönthet egyoldalúan, következmények nélkül.

2016. márc. 13. 08:20
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen, ott toltam el, hogy nem mondtam fel, csak nem fizettem:( Azért még szerencsém is van, egy kis összeget küldtek ki és nem fizetés végett megszüntetve.

2016. márc. 13. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!