Cascot bár mikor fel lehet mondani? Vagy az is fordulóhoz van kötve?
A casco biztosítás szerződés felmondása, jogszerűen, az alábbi módok szerint történhet:
- Évfordulóra történő felmondás esetén: a casco biztosítás kötvény szerinti évforduló napja előtt legkésőbb 30 nappal, a biztosító társasághoz be kell érkezzen a felmondás.
- Érdekmúlás –eladás- esetén az adásvételi szerződés másolatával lehet a casco biztosítás törlését kérvényezni a biztosító társaságnál.
- A gépjármű forgalomból történő ideiglenes kivonás esetén a casco biztosítást szüneteltetni lehet a kivonás időtartamára. Ezt bejelenteni a biztosítónak, a forgalmi engedély másolatának az eljuttatásával lehet.
- A jármű forgalomból történő végleges kivonásánál a kivonási igazolás másolatának a biztosítóba való eljuttatással lehet kérni a casco biztosítás megszüntetését.
Ha a casco biztosítása esetleg díj nemfizetés miatt szűnne meg, abban az esetben a biztosítónak joga van követelni a biztosítási év hátralévő részének a díjkülönbözetét.
Sokan úgy hiszik, hogy mivel önkéntes, tehát ő dönti el, hogy megköti-e, és hogy mikor; így a felmondásáról is bármikor dönthet.
Valóban önkéntes a megkötése, de a megkötéssel kötelezettséget vállal, kétoldalú szerződést köt. Innen kezdve már nem dönthet egyoldalúan, következmények nélkül.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, ott toltam el, hogy nem mondtam fel, csak nem fizettem:( Azért még szerencsém is van, egy kis összeget küldtek ki és nem fizetés végett megszüntetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!