Ha jogsit akarok muszaj szemuveget is vennem?
Figyelt kérdés
Kontaklencsem van csak de szeretnek lassan jogsit, muszaj beszereznem egy szemuveget vagy csak kontaklencsevel is lehet jogositvanyom?2016. márc. 8. 18:58
1/5 anonim válasza:
Kontaktlencsével is lehet jogosítványod. A családorvosnak szól a vizsgálatnál, hogy megfelelően töltse ki az igazolást.
2/5 anonim válasza:
Nem vagyok szemüveges, de egy kollégám nemrég mondta, hogy ha a jogsidban benne van az hogy kell a szemüveg, akkor egy tartaléknak lenni kell a kocsiban. Feltételezem, hogy ez áll a kontaktlencse esetében is.
3/5 anonim válasza:
Tévhit, városi legenda, rémhír.
Pótszemüveg csak akkor kell, ha az erre vonatkozó kód is szerepel a jogsiban. Elég ritka, hogy ilyet előírjanak, a legtöbb esetben a "szemüveggel vezethet" vagy a "szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet" - vagyis az ehhez társított kódszám - kerül a jogsiba. A kérdezőnek az utóbbit kell ráíratni az orvossal a papírra.
4/5 anonim válasza:
nekem még az sincs benne, hogy bármilyen korrekciós eszköz kellene, mivel a doki pontosan azt írta "korrekcióval vezethet"...ezt meg nem tudták értelmezni az okmányirodában és kihagyták, pedig az előző jogsin rajta volt a szemüveg :D
5/5 anonim válasza:
Nekem először úgy adtak jogsit, hogy alkalmas mindenféle kikötés nélkül, mert a háziorvos nem tudta, hogy kontaktlencsém van. Amúgy kontaktlencsével vagy szemüveggel vezethet, ilyesmit írnak be. De azt is beírják, hogy kontaktlencsével, de tudod ki ellenőrzi ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!