Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha jogsit akarok muszaj...

Ha jogsit akarok muszaj szemuveget is vennem?

Figyelt kérdés
Kontaklencsem van csak de szeretnek lassan jogsit, muszaj beszereznem egy szemuveget vagy csak kontaklencsevel is lehet jogositvanyom?

2016. márc. 8. 18:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Kontaktlencsével is lehet jogosítványod. A családorvosnak szól a vizsgálatnál, hogy megfelelően töltse ki az igazolást.
2016. márc. 8. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szemüveges, de egy kollégám nemrég mondta, hogy ha a jogsidban benne van az hogy kell a szemüveg, akkor egy tartaléknak lenni kell a kocsiban. Feltételezem, hogy ez áll a kontaktlencse esetében is.
2016. márc. 9. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Tévhit, városi legenda, rémhír.

Pótszemüveg csak akkor kell, ha az erre vonatkozó kód is szerepel a jogsiban. Elég ritka, hogy ilyet előírjanak, a legtöbb esetben a "szemüveggel vezethet" vagy a "szemüveggel vagy kontaktlencsével vezethet" - vagyis az ehhez társított kódszám - kerül a jogsiba. A kérdezőnek az utóbbit kell ráíratni az orvossal a papírra.

2016. márc. 9. 13:00
 4/5 anonim ***** válasza:
nekem még az sincs benne, hogy bármilyen korrekciós eszköz kellene, mivel a doki pontosan azt írta "korrekcióval vezethet"...ezt meg nem tudták értelmezni az okmányirodában és kihagyták, pedig az előző jogsin rajta volt a szemüveg :D
2016. márc. 9. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem először úgy adtak jogsit, hogy alkalmas mindenféle kikötés nélkül, mert a háziorvos nem tudta, hogy kontaktlencsém van. Amúgy kontaktlencsével vagy szemüveggel vezethet, ilyesmit írnak be. De azt is beírják, hogy kontaktlencsével, de tudod ki ellenőrzi ezt?
2016. márc. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!