Magyarországon közlekedhetek hosszútávon osztrák rendszámú autóval ami nem az én nevemen van?
Ebben a témában nem vagyok otthon, csak egy tipp, szerintem meghatalmazással vezetheti más a kocsidat hosszútávon.
Vagy lehet olyannal játszani, hogy ő az autó üzembentartója, te meg a tulajdonosa.
Esetleg bejelentitek az ismerőst hozzátok mint lakót, azt hiszem a szlovák rendszámos mizéria valami ilyesmi volt.
Mint írtam, ezek csak ötletek/tippek, nem kell készpénznek venni.
Na még1x:
MO-n senki nem közlekedhet külföldi rendszámú autóval tartósan, ha nincs az adott országba bejelentett lakcíme. Sem meghatalmazással sem máshogy.
Vezethetsz, de sok feltétele van.
Ha nincs közöd az autóhoz és nincs külföldi tartózkodási helyed, akkor csak is meghatalmazással vezetheted 1 napig. Tehát minden napra külön meghatalmazást kell beszerezned. És a meghatalmazás csak arra a napra érvényes.
A többi verzió az, hogy legyen tart.helyed az adott országban vagy lehessen bizonyítani azt, hogy az autó a külföldi munkahelyed autója.
De mindent hiteles fordítással kell ellátni, amit csak az OFI végezhet. A többit nem fogadhatják el a rendőrök.
Egyébként arra nincs nagyon lehetőségük, hogy a tratós belföldi használatot ellenőrizzék, mert egyébként simán megvághatnának azért, mert nem Magyarországra fizeted az adókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!