Csak nekem tűnik fordított követelménynek?
Nemrég volt eredetiségvizsgálatos kérdés. Elméletileg a vizsgálat a vevő és az eladó megegyezésének tárgya, bárki elvégeztetheti. A gyakorlatban a vevők szépen áthárították az eladóra, hogy ne legyen vele bajuk. Meg egyébként is: 60 nap után lejár a vizsgálaton kapott határozat érvényessége, ha addig nem találnak vevőt, bukták a pénzt. De nem kötelező ám, hogy te végeztesd el a vizsgálatot, mehetsz az eladóval együtt is. Ha minden oké, kifizeted a futót, azt' készen is van.
A törzskönyv nem ment fel az eredetiségvizsgálat alól. Arra (majdnem) minden tulajdonosváltásnál szükség van. A törzskönyv igazolja a jármű tulajdonjogát, az eredetiségvizsgálatnál derül ki, hogy az azonosítójelek eredetiek-e és nem körözik-e a járművet. Már ha kiderül, mert haver okosba' óccsóér' ezt is meg tudja bugázni.
"aztán mehetek eredetvizsgára, ahol akár az is kiderülhet, hogy lopott vasat vettem"
Azért ha az eladó nevén van a forgalmi és a törzskönyv, amit az adás-vételivel átad neked, akkor azért nem valószínű, hogy lopott a "vas".
Inkább motorcsere, és ilyesmi szokott kiderülni.
De ahogy előttem is írták, lehet menni az eladóval is eredetvizsgára.
Ja, és ez sem véd mindentől. Én vettem úgy kocsit, hogy eredetvizsgán minden ok volt, aztán az okmányirodában szóltak, hogy nem írják át, mert NAV foglalás van rajta. Több mint 1 hónap volt (és rengeteg utánajárás), mire levetettük róla, és át tudtuk íratni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!