Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi a neve annak a papirnak,...

Mi a neve annak a papirnak, amit az autóban kell tartani baleset esetére, és tartalmazza az autó főbb biztonsági részeit?

Figyelt kérdés
egy nyomtatott papir, amin rajta van a légzsák elhelyezése, biztositékok helye stb. Ugy tudom egy ideje kérik a rendőrök főleg külföldön....

2016. jan. 1. 18:17
 1/10 A kérdező kommentje:
2003 as 1.0 Swiftre honnan tudom letölteni?
2016. jan. 1. 18:18
 2/10 A kérdező kommentje:
*2002 es, rosszul irtam...
2016. jan. 1. 18:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Én nem tudok légzsákos papírról.

Nem a baleseti bejelentőre gondolsz?

[link]

Vagy én nem tudok valamiről?

2016. jan. 1. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Életemben nem hallottam ilyenről, pedig '93 óta vezetek, 15 éve kamionnal. Persze ettől lehet még valami döntéshozó okostóninak agymenése és kitalálhatnak valami új sarcot, szívatást a számunkra, ilyen előfordul.

Szerintem minden autóhoz van kezelési útmutató, kézikönyv, abban benne van a biztosítékok helye meg effélék.

2016. jan. 1. 19:01
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen papír, és a rendőrök sem kérnek ilyent.

Legfeljebb a "kárbejelentővel" keverheted, amit csak anyagi káros balesetnél lehet kitölteni ha az egyik fél elismeri a felelősségét. De az sem kötelező, csak jó ha van.

2016. jan. 1. 19:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy hülyeség, ahogy van! A légzsákok elhelyezéséről minek papír? Ott van a kormány közepén, a jobb oldalon a műszerfalba építve, az ülésekben, az oszlopokban. Már amelyikben van. No meg szép öles betűkkel rá is van írva mindre, hogy "Airbag".

Ha pedig áramtalanítani kell a tűzoltó nem fog a biztosítékokkal szarakodni, hanem levágja az akku kábelét.

Áramtalanító kapcsoló pedig a versenyautókra kötelező!

2016. jan. 1. 19:18
 7/10 anonim ***** válasza:

No meg azt el is felejtettem, hogy ütközésnél szépen ki is nyílnak a légzsákok, és akkor már a feliratot se kell keresni!

:D

[link]

2016. jan. 1. 19:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Megtaláltam, egy német nyelvű oldalon érhető el csak...

Romániában már több helyről hallottam hogy kérik ezt a marhaságot.

[link]

2016. jan. 1. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Még akkor sem kötelező, (talán) egy ADAC ajánlás.

Én személy szerint gyanítom, hogy kb. annyi haszna van, mint az "ICE" számoknak a telefonban.

2016. jan. 1. 19:51
 10/10 anonim ***** válasza:
A linkelt oldalon hol van olyasmi, hogy kötelező lenne a mentőkártya?
2016. jan. 2. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!