Mi a neve annak a papirnak, amit az autóban kell tartani baleset esetére, és tartalmazza az autó főbb biztonsági részeit?
Én nem tudok légzsákos papírról.
Nem a baleseti bejelentőre gondolsz?
Vagy én nem tudok valamiről?
Életemben nem hallottam ilyenről, pedig '93 óta vezetek, 15 éve kamionnal. Persze ettől lehet még valami döntéshozó okostóninak agymenése és kitalálhatnak valami új sarcot, szívatást a számunkra, ilyen előfordul.
Szerintem minden autóhoz van kezelési útmutató, kézikönyv, abban benne van a biztosítékok helye meg effélék.
Nincs ilyen papír, és a rendőrök sem kérnek ilyent.
Legfeljebb a "kárbejelentővel" keverheted, amit csak anyagi káros balesetnél lehet kitölteni ha az egyik fél elismeri a felelősségét. De az sem kötelező, csak jó ha van.
Ez úgy hülyeség, ahogy van! A légzsákok elhelyezéséről minek papír? Ott van a kormány közepén, a jobb oldalon a műszerfalba építve, az ülésekben, az oszlopokban. Már amelyikben van. No meg szép öles betűkkel rá is van írva mindre, hogy "Airbag".
Ha pedig áramtalanítani kell a tűzoltó nem fog a biztosítékokkal szarakodni, hanem levágja az akku kábelét.
Áramtalanító kapcsoló pedig a versenyautókra kötelező!
No meg azt el is felejtettem, hogy ütközésnél szépen ki is nyílnak a légzsákok, és akkor már a feliratot se kell keresni!
:D
Megtaláltam, egy német nyelvű oldalon érhető el csak...
Romániában már több helyről hallottam hogy kérik ezt a marhaságot.
Még akkor sem kötelező, (talán) egy ADAC ajánlás.
Én személy szerint gyanítom, hogy kb. annyi haszna van, mint az "ICE" számoknak a telefonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!