Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lakcím nélkül tudok autót venni?

Lakcím nélkül tudok autót venni?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha semmiféle fizikai lakcímmel nem rendelkezem(lakcím nélküli státusz) mivel gyakorlatilag semmim sincs.Először is arra lennék kiváncsi hogy,használt gépjármű vásárlásakor az adás-vételi szerződésben kell-e lakcímet megadnom?Ha külföldön veszem EU-n belül háztól magánszemélytől úgyhogy kimegyek érte mondjuk vonattal vagy stoppal (egy kb 40éves autóról lenne szó) akkor külföldön az adás-vételi szerződés megkötésekor a magánszemély kérni fog tőlem magyaroszági lakcímet?Visszafele jövet a határnál kérni fog vámos valamit?Másik kérdésem:Ha jól tudom folyamatosan(időszakosan visszatérő kiadásként) egy gépjárműnél nem kell fizetni mást a műszakin kivűl csak biztositást ezt meg be tudom fizetni bejelentett lakcím nélkül (Amerikába sem kérnek sem gépjárműügyintézéshez sem pedig gépjármű adás -vételhez lakcímet. Elegendő egy név meg egy P.O. box) egyszerű átutalással is ha küldenek egy e-mailt (az email fiókomba)arról a határidőröl amikor fizetnem kell.De szerintem bankban személyesen is(úgy tudom bankszámlanyitáshoz sem kell lakcím vagy igen?) át tudom utalni a pénzt.Vagy nyitok a postán egy P.O.boxot és akkor minden szolgáltatónak a postafiókomat adom meg lakcim helyett.Az a helyzet hogy ott ahol lakok arra címre nem jelenthetek be gépjárművet.Vagyis autó adás-vételi szerződésben (a lakás tulajdonos határozott kérésére)nem adhatom meg azt a címet ahol jelenleg lakok.Mit kéne csinálnom?Kül illetve belföldi munkavállaláshoz kellene az autó.

2015. dec. 23. 11:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
És a sullyadót mégis hova számlázzák, h nincs lakcímed?
2016. dec. 30. 15:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Ha rendelkezik valaki egy az adott településhez tartozó postahivatalában postafiókrekesszel ,arra postafiokcímre ki lehet küldeni bármit.(Ahhoz meg hogy valakinek postafiókrekesze legyen nincs szükség lakcimkártyára elég hozzá egy személyi)Sőt a postásnak még egyszerűbb a dolga mert legalább nem kell egésznap -10Fokban biciklizve leveleket hordania
2017. jan. 2. 11:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Én akinek eladtam a skodámat 120L. Annak sem volt lakcíme, csak annyi hogy Patvarc (egy nógrádi kis falu) és az , hogy lakcím nélküli. Ez állt a lakcím kártyáján.

Amikor leadtam az adásvételit, mondta az ügyintéző, hogy nem tudja majd nevére íratni a skodát az új tulaj.

2017. ápr. 14. 15:24
 14/19 A kérdező kommentje:

Nna de ilyenkor mi van?

Marad a te neveden az autó?Meg a biztositás is?Érdekes.(mert a műszaki mondjuk még oké levan sz.rva az a legkevesebb érted mert azt ha kell feketén megcsinálják úgy is hogy zsebbe fizeti az ember oszt cső.Na de hogy oldja meg a biztositást lakcimnélküli státusszal ?

Ha lakcímkártya szerint a státusza "lakcímnélküli" akkor valószínüleg hajléktalan.

Ezért kéne magyarországnak is úgymond rugalmasabbnak lennie ilyen szempontból.

Ahhoz ha egy postán postafiókrekeszt akarok nyitni ahhoz csak magyarországon kérnek lakcímkártyát,(22-es csapdája) ilyen a világon nincs.Ha elmész EU-n belül bárhova v akár tengerentúlra,postafiókrekesz bérléséhez semmimás nem kérnek mindössze 1dbszemélyi igazolványt "vagy" 1db jogositványt "vagy" 1db útlevelet.

Hiszen, aki postafiókot akar nyitni magának az valószinüleg nem szórakozásból kényszerül ilyesmire:

Vagy lakcímnélküli státusszal rendelkezik tehát,

nincs otthona(nincs pénze arra hogy saját lakást vegyen) sőt valószinüleg arra sincs pénze hogy folyamatosan fizesse a méregdrága albérletet vagy szobabérletet,(esetleg tartós munkahellyel sem rendelkezik ami valljuk be azért kevés embernek van manapság .Ma már az ilyesmi ritka mint a fehér holló)emailezni se tud (mert, vagy nem ért hozzá vagy nincs internet hozzáférése ),de szüksége van egy levelezési címre hogy meg tudja kapni a hivatalos leveleit.(pl gépjármű biztositás,munkaügyi kirendeltség,önkormányzat,által küldött levelek +egyéb hivatalos vagy nem hivatalos levelek stb .)

Persze nyilván lehetnének ilyen postázási szempontból a közintézmények ,gazdasági szervezetek biztositók stb-k is rugalmasabbak hogy biztositási csekket ,tájékoztatót (adás-vételi)szerződést bérpapirt munkaügyi,önkormányzati leveleket stb-t levél helyett mostmár nyugodtan küldhetnének e-mailben(olyanoknak akiknek van e-mail cimük esetleg internetük)mivel az rugalmasabb és a világon bárhonnan elérhető.Nyugaton például lehet internetezni ingyenesen akár nyilvános könyvtárakban is.

2017. ápr. 16. 08:20
 15/19 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet? Én is keserülöm az ország bürokráciáját. És tetszik a terved, nekem is hasonlóak vannak.

Végülis kellett lakcím?

Pont ilyen helyzetben vagyok. A héten akarok venni egy motort, állampolgárság van, útlevél van, munkahely van,lakcím-még-nincs.

Szóval sikerült valamit?

2017. szept. 30. 23:21
 16/19 A kérdező kommentje:

Ha albérletbe laksz arra lehet igényelni bejelentett lakcimkártyát akár állandó lakosként is . [link]

Szóval ha albérletbe laksz akkor arra lakcímedre már tudsz venni autót is,csak a biztositótársaságnál meg a műszaki vizsgaállomáson ügyelj arra hogy az értesitőkkel fizetésekkel kapcsolatos leveleidet NE "postai úton" küldjék tehát NE A FŐBÉRLŐ címét addmeg meg a vizsgaállomásnak meg a kötelező fellelősségbiztosítónak "értesítési címként" hanem az E-MAIL címedet.Szóval a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügyintéző hivatalokban értesítési címként csak az e-mail címedet add meg.Ha megkérdezik miért mondd nekik: Nincs állandó(lakhatásod) lakcímed ezért laksz albérletbe.Ez azért fontos hogy ha elköltözöl az albérletből mondjuk egy másik albérletbe akkor ne kelljen állandóan bejelentgetni a lakcimváltozásT a biztositónál meg a műszaki vizsgáztatónál.

2017. okt. 1. 10:54
 17/19 anonim ***** válasza:
Na kérdező, ezek új infók nekem is. Vannak akik még úgy is csinálják, hogy ismerős nevére íratják a kocsit és üzembentartóival közlekednek. Na azt nem tudom, hogy azzal haza lehet e menni.
2017. okt. 5. 09:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Szerintem megoldható.
2017. okt. 6. 18:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Arra figyelj oda hogy a legtöbb országban (ha nem mindben), bejelentett lakcím nélkül nem fogsz munkát kapni. Szal hiába dekkolsz te kint ausztriában vagy németben egy lakókocsiban, hivatalosan nem jelentkezhetsz be egy campingbe...
2018. jún. 24. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!