Lakcím nélkül tudok autót venni?
Én akinek eladtam a skodámat 120L. Annak sem volt lakcíme, csak annyi hogy Patvarc (egy nógrádi kis falu) és az , hogy lakcím nélküli. Ez állt a lakcím kártyáján.
Amikor leadtam az adásvételit, mondta az ügyintéző, hogy nem tudja majd nevére íratni a skodát az új tulaj.
Nna de ilyenkor mi van?
Marad a te neveden az autó?Meg a biztositás is?Érdekes.(mert a műszaki mondjuk még oké levan sz.rva az a legkevesebb érted mert azt ha kell feketén megcsinálják úgy is hogy zsebbe fizeti az ember oszt cső.Na de hogy oldja meg a biztositást lakcimnélküli státusszal ?
Ha lakcímkártya szerint a státusza "lakcímnélküli" akkor valószínüleg hajléktalan.
Ezért kéne magyarországnak is úgymond rugalmasabbnak lennie ilyen szempontból.
Ahhoz ha egy postán postafiókrekeszt akarok nyitni ahhoz csak magyarországon kérnek lakcímkártyát,(22-es csapdája) ilyen a világon nincs.Ha elmész EU-n belül bárhova v akár tengerentúlra,postafiókrekesz bérléséhez semmimás nem kérnek mindössze 1dbszemélyi igazolványt "vagy" 1db jogositványt "vagy" 1db útlevelet.
Hiszen, aki postafiókot akar nyitni magának az valószinüleg nem szórakozásból kényszerül ilyesmire:
Vagy lakcímnélküli státusszal rendelkezik tehát,
nincs otthona(nincs pénze arra hogy saját lakást vegyen) sőt valószinüleg arra sincs pénze hogy folyamatosan fizesse a méregdrága albérletet vagy szobabérletet,(esetleg tartós munkahellyel sem rendelkezik ami valljuk be azért kevés embernek van manapság .Ma már az ilyesmi ritka mint a fehér holló)emailezni se tud (mert, vagy nem ért hozzá vagy nincs internet hozzáférése ),de szüksége van egy levelezési címre hogy meg tudja kapni a hivatalos leveleit.(pl gépjármű biztositás,munkaügyi kirendeltség,önkormányzat,által küldött levelek +egyéb hivatalos vagy nem hivatalos levelek stb .)
Persze nyilván lehetnének ilyen postázási szempontból a közintézmények ,gazdasági szervezetek biztositók stb-k is rugalmasabbak hogy biztositási csekket ,tájékoztatót (adás-vételi)szerződést bérpapirt munkaügyi,önkormányzati leveleket stb-t levél helyett mostmár nyugodtan küldhetnének e-mailben(olyanoknak akiknek van e-mail cimük esetleg internetük)mivel az rugalmasabb és a világon bárhonnan elérhető.Nyugaton például lehet internetezni ingyenesen akár nyilvános könyvtárakban is.
Mi a helyzet? Én is keserülöm az ország bürokráciáját. És tetszik a terved, nekem is hasonlóak vannak.
Végülis kellett lakcím?
Pont ilyen helyzetben vagyok. A héten akarok venni egy motort, állampolgárság van, útlevél van, munkahely van,lakcím-még-nincs.
Szóval sikerült valamit?
Ha albérletbe laksz arra lehet igényelni bejelentett lakcimkártyát akár állandó lakosként is . [link]
Szóval ha albérletbe laksz akkor arra lakcímedre már tudsz venni autót is,csak a biztositótársaságnál meg a műszaki vizsgaállomáson ügyelj arra hogy az értesitőkkel fizetésekkel kapcsolatos leveleidet NE "postai úton" küldjék tehát NE A FŐBÉRLŐ címét addmeg meg a vizsgaállomásnak meg a kötelező fellelősségbiztosítónak "értesítési címként" hanem az E-MAIL címedet.Szóval a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügyintéző hivatalokban értesítési címként csak az e-mail címedet add meg.Ha megkérdezik miért mondd nekik: Nincs állandó(lakhatásod) lakcímed ezért laksz albérletbe.Ez azért fontos hogy ha elköltözöl az albérletből mondjuk egy másik albérletbe akkor ne kelljen állandóan bejelentgetni a lakcimváltozásT a biztositónál meg a műszaki vizsgáztatónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!