Hogy lehet segédmotoros kerékpárt forgalomba helyezni?
Azt hallottam, hogy valami biztosítást kell rá kötni, de ezen kívül semmit nem kell? Amúgy ez a motor hagyatékból maradt ránk és semmi papírja meg semmi nincs meg hozzá, csak az alvázszám van a blokkon...
És 4 sebességes, az nem tudom változtat-e valamin.
Magyarországon kettő dolog kell a segédmotorhoz: egy papír amivel igazolod a tulajdonjogot és érvényes kötelező biztosítás.
Az első lehet adásvételi, hiszen a legtöbben veszik valakitől, de lehetne akár hagyatéki határozat is - de senki nem tudja ellenőrizni, mert semilyen nyilvántartás nincs róluk. Szóval ha valamelyik családtagoddal írtok egy adásvételit, amiben az a vevő aki használni akarja, akkor az meg is felel a rendőrnek.
Biztosítást kell rá kötni, ennek a megkötéséhez kell a tulajdonjogot igazoló papír és a szerződő igazolványai. Párezer forint egy évre, szinte bármelyik biztosítónál lehet ilyet kötni, aztán kapsz egy igazolást, hogy befizetted.
Ezt a két papírt kell magadnál tartani, amikor közlekedsz a motorral.
Egyébként alvázszám a blokkban, az biztos? A vázszám lényege, hogy a vázon van; a blokkon a blokk száma szokott lenni.
Ha megmondod milyen típus megmondjuk hol kell keresni a vázszámot.
Akkor bocsi, valamit elnéztem! :D
A kormány alatt van egy fém tábla, azon van az évjárattal együtt. Köszönöm a választ.
Jaj de nehéz leírni, hogy egy öreg Simsonról van szó!
Mitől félsz, ellopják ha leírod?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!