Ha tilosban parkoltam, és belém tolattak, fizet a biztosító?
Elismerte a csaj, akart is adni betétlapot. Csak utána telebeszélték a fejét, és közölte velem, kitöltheti a papírokat, de nem fogok kapni egy fillért sem.
Felajánlott egy nevetséges összeget, ami a kár kb. tizedét fedezi.
Én felhívtam az én biztosítómat, de nem akart nagyon nyilatkozni a csaj a telefonban, azt mondta, hogy valószínűleg 50 %-os kártérítést fogok azért kapni. De nem ígért semmit, mert nem ismerte a körülményeket.
Valakinek volt hasonló tapasztalata?
A kérdés, hogy ki tudott volna tolatni rendesen, vagy gátoltad őt azért, mert tilosban parkoltál? Nem mindegy!
Amúgy ez kb. olyan, hogy otthagytam az égő gyertyát az asztalon, majd elmentem otthonról és leégett a házam. Vajon fizet a biztosító?
Nem mindegy. Nyilván jól mondták a telefonba, nem mindegy, hogy milyen körülmények voltak.
Fog fizetni csak rámenősen!
Ugyanis a kresszbe benne, hogy parkoló járműnél mindig a másik a hibás ha kocc van.
Az más, hogy ha kiderül a tilosban parkolásod kapsz egy szép bírságot is.
Nekem akkor nem adták meg a jobbkezet mikor még csak kresz és rutin volt meg illetve a forgalmi óraszám, vizsga előt 2héttel...
kaptam bírságot, mert oktató nélkül voltam forgalomban és a biztosító fizetett, mert jobbkézt nemadták meg.
Macerás ügy lesz a tied is, nekem szerencsére a kárszakértő aki jött értelmes volt és borravalót se fogadott el. Közben a helyszínelő rendőr meg a biztosítós ügyintéző igazi bunkó, aztán aki meghozta a határozatot rendőr az is full rendes volt!
Legrosszabb, hogy ilyen ügyekben az se mindegy mennyire normális embereket fogsz ki akik tudják hátráltatni az ügymenetet....
"Elismerte a csaj, akart is adni betétlapot. Csak utána telebeszélték a fejét..." - szóval akkor nem kaptál tőle kárbejelentő lapot.
Így mire fizetne a biztosító?
Ha van Casco-d akkor esetleg, de a kötelező biztosítás lényege, hogy a kár okozó biztosítója fizet a vétlen félnek, de ez el kell, hogy ismerje, vagy rendőrrel "igazoltatni" a történteket.
Nincs a kezedben semmi, amivel bemehetsz a biztosítóhoz.
semmi gond, fizetnie kell, 100%-ot.
Attól hogy tilosban parkoltál, Te még nem tudtál kárt okozni, továbbmegyek, nincs joga a tilosban parkolás miatt összetörni a kocsid.
Onnantól hogy összetörte: Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni.
Töltsétek ki a kék-sárgát és vidd be a biztosítójába.
A gond csupán annyi, hogy megegyezés és kárbejelentő (nincs már kék-sárga betétlap) kitöltése nélkül elhagyták a helyszínt.
Mivel megegyezés nem történt, rendőrt kellett volna hívni.
Lehet menni pereskedni, ha a csaj önszántából nem vállalja magára az egész felelősséget.
Bírom, hogy mindig első ijedtségében mindenki elismer mindent, utána meg elkezdenek gondolkodni meg variálni. :D
Rendőrt kellett volna hívni, kaptál volna a szabálytalan parkolásért, de jobban jártál volna, mint mosthogy még egy betétlapod sincs, amivel mehetnél a biztosítóhoz. És igen, bármilyen szabálytalanul parkolsz, akkor sem mehet neked, ő a legnagyobb hibás, ő okozta a balesetet.
először is fényképezni kell. aztán, ha nem akar aláírni semmit, akkor jön a rendőr...
ketté kell venni az esetet..az egyik a kárral végződött tolatás, ez egyértelmű... a másik, hogy hol, milyen tábla mögött..
a kettőnek semmi köze egymáshoz...egyébként ő is tilosban állt, ha te is..(nagyjából)
szóval ezt elengedni hiba volt.
ilyenkor teljesen felesleges telefonálni..betétlap,tanúk, fényképek, ha kell rendőr, aztán megy minden a maga útján..a biztosítót majd másnap felkeresed...na nem az övét, hanem a sajátod, és majd az intézi..
ennyi
Még nem zárult le a dolog. Kedden találkozunk megbeszélni, addig mind a ketten gondolkodunk. Azt nem hinném, hogy nem tölti majd ki a betétlapot, mert ő várt meg az eset után, simán elmehetett volna, bottal üthettem volna a nyomát. Rendőrt eszembe nem volt hívni, mert amúgy is tök sötét volt, alig látszott, itthon láttam nappal, hogy bizony nem kicsit húzta meg.
Egyébként volt már biztosítóval ügyem, tök mindegy, hogy a helyszínen kitölti-e vagy nem, mert utána a biztosító még hívogatja, meg ők próbálják rábeszélni, hogy ne ismerje el. Szóval bármikor meggondolhatja magát.
Inkább az a kérdés, hogy elfogadjam-e azt a pénzt, amit ajánlott (kb. a kár tizedét fedezi), vagy pedig ragaszkodjak a betétlaphoz.
A kiállásban nem gátoltam, bőven lett volna hely, csak nem szedte alá a kormányt, simán egyenesen tolatott kifelé.
Kapubeállón tolatott ki, szóval ő nem állt tilosban.
Köszönöm szépen a válaszokat, egyre inkább azt gondolom, hogyha nem emeli jövő hétig a tétet, akkor csak kérem a betétlapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!