Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ilyenkor a biztósító fizet?

Ilyenkor a biztósító fizet?

Figyelt kérdés
A parkoloban álltam és mire mentem össze volt törve a kocsi..Az a kérdésem h a biztosító ilyen esetben fizeti a kárt ha nincs betét lapom????
2010. márc. 10. 19:23
 1/7 anonim válasza:
Szerintem csak a casco fizet ebben az esetben, ha van.
2010. márc. 10. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Csak akkor fizetne a KGFB, ha a kárt okozó otthagyta volna az elérhetőségét a szélvédődön. A te biztosítódnak nincs ehhez köze, kivéve, ha van casco-d, mert az fizet annak függvényében, hogy mire kötötted!

Ilyenkor mindig hívj rendőrt és készíttess jegyzőkönyvet, több a semminél, és hátha megtalálják a kocsit, ami okozta a kárt (neki is kára kell h legyen az autóján)

2010. márc. 10. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a saját cascodra kell csináltatni. Sok ilyen köcsög van az utcán, én is félek, hogy így járok. Boltoknál inkább gyalogolok, de nem állok a bejárat közelébe az ilyenek miatt.
2010. márc. 10. 19:40
 4/7 anonim ***** válasza:
KGFB nem fizet, mert nincs meg a tettes. Csak a casco fizet. De én megpróbálnék tanúkat keresni, hátha látta valaki. Akkor fel kell jelenti cserbenhagyásért, ez ugyanis bűncselekmény.
2010. márc. 10. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:

de ha egy autó miatt tört össze a kocsi, akkor ez olyan mint egy cserbenhagyásos baleset, nem?

és annál ha jól tudom fizet a biztosító

2010. márc. 10. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod, nem fizet, csak ha megvan a tettes.
2010. márc. 10. 21:38
 7/7 anonim válasza:

A kötelező akkor fizet (az ellenfél kötelezője), ha megvan az ellenfél. A saját kötleződ az általad okozott kárért fizet a másik félnek.

Ha ismeretlen az elkövető, akkor a MABISZ fizet, akkor, ha ismeretlen, de magyar jármű okozta a kárt.

[link]

Cserbenhagyás (bűncselekmény) akkor valósul meg, ha a balesetkor tartózkodott személy az autóban, és a rongálódás alapján bekövetkezhet személyi sérülés. Amennyiben nem, úgy helyszínelhagyásról beszélünk, ami szabálysértés.

Üdv: egy motoros rendőr

2010. márc. 11. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!