Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy tudok megszabadulni...

Hogy tudok megszabadulni hitel átvállalással a kocsimtól?

Figyelt kérdés
Nyáron lesz 2 éves a kocsi (Peugeot 308-as), akkor 4,8 milliót ért, a banktól 4 milliót vettem fel. Havi 62 ezret fizettem, de megváltoztak az anyagi körülményeim és már nem tudom fizetni. 6 évre vettem fel a hitelt, most még 2,5 millió van rajta. Hogy tudom átadni valakinek a hitellel együtt a kocsit? Kértem egy tájékoztatót, hogy ha lezáratom simán a szerződést (mondjuk kifizetném egyben a tartozást), akkor 3,5 milliót kellene visszafizetnem az árfolyam különbözet miatt. Szerintetek milyen esélyeim vannak, mennyi kp-t kérhetnék a vevőtől így, hisz én már nem kevés pénzt beleöltem. Köszi a válaszokat!
2010. márc. 10. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Semennyit, mert ilyen nem létezik.

Hitel átruházás nincs.

Olyan van hogy eladod az autót a vevö felvesz hitelt te meg kiegyenlíted azt.

Ez 100% mert 2 éve mikor váltam a férjemtöl hasonló problémám volt. Férjem autója amit ö fizetett mindi is, az én nevemen volt (mikor vette nem volt jogsia), biztosítással mindennel. Egyböl vitte a válásnál, én meg nem akartam egy autót a nevemen amit azt sem tudom merre jár, mikor csinál az új nöje balesetet vele. De hiteles volt, és egyböl ugyan az jutott eszembe mint neked, de a bank kiábrándított hogy ilyen nem létezik. (ugye pont ebböl élnek a bankok) olyan van hogy kifizetem a férjem meg hitelt vezs fel.

Egyébként ha létezne ilyen akkor is úgy lehetne hogy a mostani értékén az autónak adod el, és abból levonjátok a hitelt amit még be kell fizetnie. vagy is pl azt mondod hogy még neked 2,5 M-nyit kell befizetned részletben az autó ér kb most max 3,5 milliót akkor a vevö ad neked egy milliót és fizeti tovább a hitelt. Mert ö sem hülye hogy ár felett vegyen meg egy autót. De ilyen hivatalosan nem létezik.

2010. márc. 10. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapból: ha valaki "ingyen" elviszi, már jól jársz: ha nem fizeted a hitelt, a bank elveszi az autót, elárverezi, kb felét adja majd érte egy nyerészkedő nepper, mint amennyit ér (~3milliót ér), a többivel még lógsz majd a bankna...

Viszont mivel 2.5millió a hitel, de ér kb 3-at az autó, kérhetsz kb félmilliót+hitelátvállalás. A bantól azt is kérdezd meg, hogy hogyan lehetséges egyáltalán a hitelátvállalás.

2010. márc. 10. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Hivatalosan Mo.-on nincs hitelátvállalás.

Amúgy te jól jártál... nekem 2,5 éves az autóm, de több a hitelem, mint amikor felvettem. :((

2010. márc. 10. 19:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Kövezetek meg,de a Vaterán is van jóegynéhány autó amit hitelátvállalással....1 Ftért... lehet megvásárolni. Ekkor a vásárló és az eladó együtt mennek be a bankba,és amennyiben megfelelt a banknak az új emberke,akkor át kerül a tartozás az ő fejére. Így az eladó is jobban jár mert ha a már bank veszi el az autót,akkor még egy rakás adósság is valószínűleg is a nyakán marad,és ez az adósság egy másik vagyontárgy vagy ingatlant is veszélyeztet,ismerve a bankok mohóságát,pofátlanságát.
2010. márc. 10. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!