Van nekem egy autóm, ami már nem működik. Elszeretném adni, szeptember elsején lejár a biztosítás, tehát fizetni kellene a következő félévre. Mit tudok tenni ellene, hogy ne kelljen 20. 000 ftot kifizetnem feleslegesen? Vettem másik kocsit.
1. kigugliztam. [link]
2. ha tudod hogy az új kocsi melyik biztosítónál van akkor hívd fel őket és rendszám alapján megnézik a nyilvántartásban.az nem baj ha nincs rajta biztosítás,kötsz újat és kész.visszamenőleg nem kell fizetned az elmaradt hónapok után.
ha nem működik, akkor valószínű érvényes műszakid sincs rajta..akkor nem érdekes, mert nem vehetsz részt a forgalomban, tehát nem kell biztosítani.
majd az új tulaj köt rá, ha köt..
a másik kocsinál meg beballagsz a biztosítóhoz, és személyesen rendezed...az a legtisztább...bár lehet neten is..
ha az adásvételin az aladás dátuma pontos, tehát év, hó, nap, óra, perc, akkor a szabályosan aláírt példánnyal a biztosítónál tudod igazolni, hogy nem te vagy a hunyó, te tiszta lappal indulnál...
nem fogod elhinni, de megértik...
fontos, hogy személyesen...
Köszönöm a válaszokat.
Műszaki októberig van még rajta.Valamiért lefullad, és nem akartam rákölteni mert több baja van, ezért vettem másikat fiatalabb kocsit.Két hete még nem volt baja:D
Köszönöm a segítséget.
"A másik kocsival is lenne kérdésem.Nem találom hozzá a biztosítást.Csak egy díjesedékesség dátuma:2015.07.x napos biztosítás van.Tehát, lehet hogy nincs is rajta biztosítás már vagy két hónapja?A kocsi napi használatba volt, azt mondták."
Amikor megvetted, akkor kötöttél rá biztosítást a saját nevedre? Át van írva az autó a te nevedre?
Az új autó biztosítása számodra lényegtelen, hiszen az adásvétellel megszűnt az előző biztosítása, neked kell újat kötni. Te meg ott kötsz ahol akarsz.
A régi autónál két dolgot csinálhatsz:
1.) Besétálsz az okmányirodába és kivonatod ideiglenesen forgalomból 6 hónapra. Ilyenkor nem kell biztosítást és teljesítményadót fizetni. Ez kb. 3000 Ft-ba kerül.
2.) Befizeted a biztosítást, és ha eladtad a biztosító visszautalja a befizetett díj egy részét az eladás napjától.
Egyébként is be kell majd menned eladás után a biztosítódhoz, ha át szeretnéd vinni az új autóra a bónuszodat (ha van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!