Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Neked is emelték a fizetendő...

Neked is emelték a fizetendő kötelező biztosítási díjadat, annak ellenére, hogy kárt nem okoztál és esetleg még a bónuszfokozatod is nőtt?

Figyelt kérdés

Nekem mostanában küldték ki, hogy mennyi lesz a jövő éves díjam. A bónuszom nőni fog B2-ről, B3-ra. Kárt soha életemben nem okoztam. idén 22.000 + adót kellett fizetnem B2-vel, a következő évtől B3-al 26.000 + adót.

Nem igazságtalan ez így egy kicsit? Mikor megvettem az első autómat pár éve és A00-ról kezdtem, azzal nyugtattam magamat, hogy nem baj, majd ha balesetmentesen vezetek és nő a bónuszom, majd csökkenni fog a díj. Ehhez képest eddig minden évben többet kellett fizetnem. Ugyan arra az autóra A00-val volt a legkisebb a fizetendő díjam.

2015. aug. 16. 17:23
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Kész szerencse, hogy nem kötelező a jelenlegi biztosítódnál maradnod életed végéig. Ha találsz olcsóbb ajánlatot, nyugodtan válthatsz.
2015. aug. 16. 17:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen emelték nekem is! De ha nem szatyorban élsz észreveheted ,hogy van ám másik biztosító is ahová válthatsz.

Én is azonnal fogtam a netet és rákerestem a biztosítóváltásra. Egyből lett 30% csökkenés a 10 % emelés helyett egy másik társaságnál.

2015. aug. 16. 17:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Gondoljátok, hogy nekem nem ez volt a legelső dolgom? :)

Egyetlen biztosító lenne olcsóbb, a többi mind drágább, van ami több mint a duplájába kerülne.

Az az egy amelyik olcsóbb, kb 1200Ft-tal lenne olcsóbb éves szinten. Ennyiért megéri váltani...?

2015. aug. 16. 18:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát azt neked kell eldönteni megéri neked a netes ürlaptöltögetés az évi 1200 ft nyereséget. Én aszem lustább lennék és ennyiért még nem váltanék.
2015. aug. 16. 18:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ráadásul ez valami új ügyfeleknek járó akciós kedvezménnyel ennyi. Tehát jövőre ha alapból nem is emelenek, gyanítom hogy több lesz, mintha maradnék most itt. Azért nem is repültem rá azonnal.
2015. aug. 16. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:

A feleségemnek is emelkedett volna, de bement a biztosítóhoz és felmondta, majd újrakötötte, és így jóval olcsóbb lett!

Furán működnek ezek, nem a régi ügyfél a fontos, hanem az, hogy mennyi új kötést tudnak felmutatni...

2015. aug. 16. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Hogyhogy olcsóbb lett?
2023. ápr. 26. 05:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Hasonló nekem is volt mint a #6-osnak. Felmondtam a biztosítást és ugyanott újrakötöttem. Ha jóval nem is, de egy-két ezer forintot tudtam spórolni ezzel, ahhoz képest mintha ugyanitt, ugyanezekkel a paramétereimmel folytatólagosan fizettem volna tovább.
2023. ápr. 26. 07:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Érdekes, megkérdem énis,

Sokkal emeltek most, kb 12 ezer forintal

2023. ápr. 26. 07:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem is kell kimondottan megkérdezni. Közvetlenül a biztosítók oldalán is tudsz általában on-line kalkuláltatni. Ott kiderül ha olcsóbb újrakötve.

Nekem is emelték természetesen megint. Az egyik autómnak februárban volt az évfordulója. Újonnan vettem, párhuzamos üzemeltetés miatt A00-ból indult 23 év kármentesség ellenére is. Ez 5 éve volt, most B05-ben van. Káreseményem ahogy írtam nem volt. Ennek ellenére is többet fizetek, mint A00-ban. (Ugyan az az autó, ugyanazok az adataim, még csak el se költöztem.)

2023. ápr. 26. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!