Neked is emelték a fizetendő kötelező biztosítási díjadat, annak ellenére, hogy kárt nem okoztál és esetleg még a bónuszfokozatod is nőtt?
Nekem mostanában küldték ki, hogy mennyi lesz a jövő éves díjam. A bónuszom nőni fog B2-ről, B3-ra. Kárt soha életemben nem okoztam. idén 22.000 + adót kellett fizetnem B2-vel, a következő évtől B3-al 26.000 + adót.
Nem igazságtalan ez így egy kicsit? Mikor megvettem az első autómat pár éve és A00-ról kezdtem, azzal nyugtattam magamat, hogy nem baj, majd ha balesetmentesen vezetek és nő a bónuszom, majd csökkenni fog a díj. Ehhez képest eddig minden évben többet kellett fizetnem. Ugyan arra az autóra A00-val volt a legkisebb a fizetendő díjam.
Igen emelték nekem is! De ha nem szatyorban élsz észreveheted ,hogy van ám másik biztosító is ahová válthatsz.
Én is azonnal fogtam a netet és rákerestem a biztosítóváltásra. Egyből lett 30% csökkenés a 10 % emelés helyett egy másik társaságnál.
Gondoljátok, hogy nekem nem ez volt a legelső dolgom? :)
Egyetlen biztosító lenne olcsóbb, a többi mind drágább, van ami több mint a duplájába kerülne.
Az az egy amelyik olcsóbb, kb 1200Ft-tal lenne olcsóbb éves szinten. Ennyiért megéri váltani...?
A feleségemnek is emelkedett volna, de bement a biztosítóhoz és felmondta, majd újrakötötte, és így jóval olcsóbb lett!
Furán működnek ezek, nem a régi ügyfél a fontos, hanem az, hogy mennyi új kötést tudnak felmutatni...
Érdekes, megkérdem énis,
Sokkal emeltek most, kb 12 ezer forintal
Nem is kell kimondottan megkérdezni. Közvetlenül a biztosítók oldalán is tudsz általában on-line kalkuláltatni. Ott kiderül ha olcsóbb újrakötve.
Nekem is emelték természetesen megint. Az egyik autómnak februárban volt az évfordulója. Újonnan vettem, párhuzamos üzemeltetés miatt A00-ból indult 23 év kármentesség ellenére is. Ez 5 éve volt, most B05-ben van. Káreseményem ahogy írtam nem volt. Ennek ellenére is többet fizetek, mint A00-ban. (Ugyan az az autó, ugyanazok az adataim, még csak el se költöztem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!