Ausztriába és Szlovéniába kell a biztosítás miatt "zöldkártya"?
Vagyis, a zöldkártyát...
"mem kell kiváltani azokba az országokba való utazás előtt, amelyek tagjai a rendszámegyezménynek. A rendszámegyezmény fogalmát is a KGFB törvény határozza meg. A Rendszámegyezmény tehát a nemzeti irodák között létrejött olyan megállapodás, amely alapján az egyezményben részes országok hatóságai a zöldkártyában megtestesülő igazolás helyett az illető országban megkövetelt gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet igazolásául a jármű hatósági jelzését (forgalmi rendszámát) az országjellel együtt elfogadják."
Most akkor hogy is van ez?!
Valóban ez van a 2009. évi LXII. törvényben.
Azonban ha a helyi szerv igazoltat, csomó esetleges kellemetlenségtől kímlheted meg magad, ha fel tudod mutatni a zöldkártyát.
Németországban élek, többször igazoltattak már (magyar frsz-ú autóval is) és mindig kérték. Nyilván nem lőnek agyon a helyszínen, ha nincs nálam, de jobb a békesség. Így csak bitte-danke-auf wieder sehen az igazoltatás.
Ezeket a zöldkártya problémákat csak én nem értem?
Én a K&H-nál vagyok, amikor megérkezik az utalás a számlájukra, automatikusan küldik a zöldkártyát, és az szolgál a befizetés igazolására is.
A többi biztosítónál meg csak egy igénylést kell leadni, és küldik ingyenesen.
Akkor mi ez a folyamatos aggódás? Írok egy levelet, egy hét múlva hozza a postás, bevágom a kesztyűtartóba, és kész...
Az a probléma, hogy én is megkértem,de...
Egész biztosítási évre igényeltem (mivel előre fizettem az egészet), mégis csak néhány hónapra küldték. Naiv voltam, nem ellenőriztem, 29.-én szerdán viszont utazunk el. Korábbi biztosítóm szó nélkül kiállította 1 évre, a mostani meg leküldte kétszer is és nem a kért időszakra. Tudom, hibáztam hogy nem néztem rá, megbíztam a jelenlegi biztosítómban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!