Kertben álló veterán roncsot el lehet adni papírok nélkül?
A kertünkben legalább 26 éve áll egy autóroncs, rossz, hiányos állapotban, nem tudunk róla semmit. 50-es évekbeli gyártmány lehet, rendszámok, és jelzések nélkül, talán Moszkvics, vagy Skoda, jó vastag karosszériája van. Valamelyik régi tulajé lehetett, de Ők már biztosan nem élnek.
El szeretnénk adni, de mindenki mondja, hogy kellenek hozzá papírok (forgalmi, törzskönyv, adásvételi szerződés).
Ez tényleg igaz, vagy papírok nélkül is el lehet adni? Van ennek valami hivatalos menete?
(Nem fémhulladékként szeretnénk értékesíteni.)
Egy ilyen régi autóroncsot senki nem venne meg úgy, hogy nem fémhulladéknak. Maximum alkatrésznek tudod eladni oldtimer-gyűjtőknek, de ennyi év után aligha hiszem hogy van benne megmenthető alkatrész.
Vidd a bontóba.
A karosszéria, tengelyek, és az ablakok jók (leginkább ez a lényeg) - szerintem fel lehetne újítani.
Interneten néztem, veterán autósok keresnek ilyen autókat (sokkal rosszabb állapotúak is 50-100 között keltek el), csak VALAMIÉRT ragaszkodnak a papírokhoz.
Nem értem miért kellene egy ilyen öreg autóhoz papír?!
Nem hinném, hogy bármilyen nyilvántartásban szerepelne, amellett 26 év alatt még a gyilkosság is elévül - szóval még ha tegyük fel lopott is lenne, már tuti nem körözik...
"Nem értem miért kellene egy ilyen öreg autóhoz papír?!"
Azért, mert papírok nélküli autót lehetetlen forgalomba helyezni itthon. A veteránosoknál pedig rengeteg szépen felújított autó és motor (ebből több van) áll a garázsban, tökéletes, használható állapotban, csak épp papírok nélkül. Rengetegen próbálkoznak azzal, hogy a szép állapotú, de papírok nélküli autójukhoz, motorjukhoz keressenek egy ugyanolyan vagy hasonló típusú lepusztult, de papíros romot. A kettőből aztán - legalábbis papíron - egy jármű lesz és így van értelme a tíz-tizenöt éve gombokért a pajtából megvett, csillagászati pénzért felújított veteránoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!