Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Külföldön okozott koccanásért...

Mothos kérdése:

Külföldön okozott koccanásért 800 000 FT-ot követel a MABISZ, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Tavaly augusztus 25-én vásároltam egy autót, még aznap kötöttem rá biztosítást online, és elindultunk Horvátországba nyaralni egy hétre. Igen ám, de másnap jött egy email, hogy elfelejtettem csatolni az adásvételi másolatot, amit én csak a hazaérkezésünkkor (azaz egy hét múlva) olvastam. Emiatt viszont a kockázatviselés kezdete csúszott egy hetet, és persze én épp ebben az időszakban hátulról belecsúsztam kint egy kb 25 éves Ford Fiestába. A másik autóban szinte semmi kár nem keletkezett, még a lökhárító sem törött össze, kicsit lejött róla a festék. Én sajnos abban a hitben, hogy van érvényes kötelezőm, rendőrt hívattam, akik jegyzőkönyvet vettek fel, és fényképeket is készítettek.

Azóta síri csend, ma viszont kaptam egy levelet a MABISZ-tól, hogy igazoljam hogy volt kötelező biztostásom az említett időszakban, ellenkező esetben fizessek be kb. 800 000 FT-ot júli 31-ig.

Igazából három kérdésem lenne:

1. Úgy tudom az ilyen átmeneti időszakra a MABISZ fedezetlenségi díjat szed be, ami napi kb. 4-500 FT, ez nem azt jelenti, hogy ezzel az autó biztosítva van ?

2. Az a kocsi önmagában sem ért 800k-t, ekkora kárérték még akkor sem keletkezhetett volna, ha totálra törik, de ahogy feljebb már írtam, mindössze kicsit lejött a hátsó lökhárítóról a festék. Mit tudok ez esetben csinálni ?

3. Fizetni biztosan nem tudok, hogyan akarják/tudják majd ezt a pénzt behajtani ?

Köszönöm mindenkinek a választ előre is!

2015. júl. 15. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Itt valami nem kóser...

A neten megkötött biztosítás AZONNAL érvényes, nem akkortól, amikor beküldöd az adás-vételi másolatot a biztosítónak...

2015. júl. 15. 17:36
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Utána néztem pontosan, és az alkuszi megbízási szerződést aláírva, illetve az adásvételi szerződés másolatát kérték tőlem (biztositas.hu). Ha ezt elküldöm pár napon belül, akkor valóban a kötés napjától érvényes lett volna, de mivel ez nem történt meg időben, a megbízás érvénytelen lett, és az egész folyamatot újra kellett indítani.

2015. júl. 16. 15:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Na az szívás. Akkor viszont mindegy, kibújni nem fogsz tudni alóla. A válaszok így sorba:

1. Nem. Az kvázi büntetés és arra szolgál, hogy a vétlen felet mindenképp kártalanítsák - viszont tőled utána ugyan úgy követelik a kárösszeget.

2. Ezt jelzed a biztosítónak és kéred tőlük, hogy részletezzék mire fel kérik ezt a hatalmas összeget

3. Bírósági végrehajtásra kerül, bérből tiltás, ingó/ingatlan árverezés.

2015. júl. 16. 17:46
 4/4 anonim válasza:

Szia!

Én most kerültem hasonló esetbe. Kérlek válaszolj, hgy végül sikerült-e a mabisztól bekérni az iratokat? Ha igen, mi a módja?

Nagyon nagy szükségem volna az infóra, mert gusztustalanul le akarnak húzni...

Előre is köszönöm!

2016. márc. 8. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!