Nem fizetéssel megszüntethetem-e a Casco-m?
amíg a biztosító kockázatban áll, arra az időszakra kérheti a díjat.
Ha volt bónuszod, akkor az ugrik. Ergó, ha veszel később kocsit, amire akarsz casco-t, akkor várhatóan drágábban tudsz kötni.
2015. jún. 20. 12:33
2/13 A kérdező kommentje:
köszi, de hogy érted hogy kockázatban áll?
tegyük fel, hogy 08.01 -ig van fizetve a cascod. A szerződés ekkor -feltételek szerint, de általában 60 napig- még él. Vagyis a biztosító 09.30-ig várja a díjat, ha addig beérkezik, akkor nincs gond, a szerződés továbbra is élni fog és a biztosító végig kockázatban volt. Ha nem érkezik be a díj 09.30-ig, akkor a szerződés megszűnik, de a biztosító még 2 hónapig kockázatban volt. Igen, ha nem fizetted be a díjat, de pl. 09.01-én károd lesz, azt a biztosítónak ki kell fizetnie részedre. Na erre az időszakra járó díjat fogja még kérni.
2015. jún. 21. 10:34
4/13 A kérdező kommentje:
köszi, most már értem, mos már csak az nem tiszta, hogy mi van ha a kéthavi követelését sem teljesítem?
"mi van ha a kéthavi követelését sem teljesítem?"
Erre én is kiváncsi vagyok, hogy mit lép a biztosító?
2015. jún. 26. 16:29
valamelyik utánamegy ennek az összegnek (behajtócégeknek általában 5000 Ft felett kiadják, hogy komolyabb dolog lenne belőle még nem hallottam), valamelyik nem.
de igazából képzeld el, hogy jár Neked valamiből X Ft. Meddig mennél el, hogy megkapd a pénzed, ami jogosan jár?
2015. jún. 27. 10:34
Szerintem a bónusz elvesztése nemfizetés esetén az elég nagy érvágás az autósoknak, ha még ezt megfejeli egy biztosító behajtással na ott én sem kötnék cascot.
2015. jún. 28. 09:31
2008-ban kötött szerződésnél is így van ez? Mert tudtommal akkor még nem volt ilyen törvény a biztosítási évfordulóra lehet felmondani.
2015. jún. 29. 11:35
9/13 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, csak a casco bónuszt veszik el.
Ami nekem már 9-es volt, de ezt én nem sajnálnám, csak ha a kötelezőre is vonatkozna.
Aki viszont azt írta hogy neki 2008-as, mondanám nekem még előbbi és mégis vonatkozik rám.
Majd elolvasom a szerződést, de tudtommal szó sincs évfordulós lemondásról a szerződésben.
2015. jún. 29. 20:02
Kapcsolódó kérdések: