Ha magánszemélytől veszek autót mire figyeljek? Mi ennek a módja?
Konkrétan a papírdolgokra gondolok.
Eredetiségvizsgálatot ő csinálja? Ott legyek közben?
Ha adok előleget, és letagadja később? Tudom, hogy vannak a neten minta szerződések, de ha mondjuk adok 100.000 ft előleget, hiába írtam be a szerződésbe, ha letagadja, ennyi pénzért nem megyek bíróságra.
Az átíráshoz mi kell?
Röviden: az eredetiségvizsgálat megegyezés kérdése, vagy elviszitek együtt vagy először megveszed az autót, a szerződésnél az egyéb rovatba beleírod, ha amennyiben az eredetiségvizsgálat eredménye negatív, abban az esetben a szerződés semmisnek tekintendő. Előleget nem adsz, akkor adsz pénzt, amikor írjátok a szerződést, megírjátok, aláírjátok a szerződést, odaadod a pénzt (már ha kp), megkapod a kulcsot meg a papírokat, aztán mehetsz a dolgodra :)
Természetesen ha valaki át akar verni az ellen 100%-ig nem tudod biztosítani magadat...
köthetsz rövididejű,alkalmi biztosítást is, abból senkinek nem származik kára..
ha veszel egy még érvényes műszakis autót, annak kellene biztosításának is lenni.
az eredetvizsgálatot a vevőnek tanácsos elvégeztetni, a suskust elkerülendő.
előleget miért is adnál, hogy ne adja el másnak?
azt nem kell beírni a szerződésbe, az nem érdekli a hatóságot.én mindenesetre nem adnék.
előbb vedd meg aztán kérdezd újra.
A biztosítás az eladás pillanatáig érvényes!
neten, helyben tudsz kötni újat, kinyomtatod az igazolást és már mehetsz is. Befizetni ráérsz később is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!