Igazoltatásnál néznek még biztosítást?
A számítógépes adatbázisok "titkot" elárulnak, ha a kérdezőnek van hozzáférése azokhoz, márpedig a rendőrségnek van.
Igazoltatásnál azért nem szokták kérni a biztosítást igazoló dokumentumot, mert tudják, hogy van, de azt is, ha nincs.
Sőt a számítógépes rendszernek köszönhetően az autó leállítása nélkül betekinthetnek az adatokba, elegendő csak a rendszámot beütni a masinába (autó típus, szín, műszaki vizsga érvényesség, kötelező biztosítás, tulajdonos, üzembentartó, körözés alatt áll-e, stb)
Nincs biztosításod, és nem is a rendőrségtől kell elsősorban félned, hanem a biztosítótól.
A biztosító fedezetlenségi díjat számol, ráadásul napi szinten, s visszamenőleg is megpróbálja azt behajtani...
A rendőr leveszi a rendszámot (kötelező nélkül nem mehet forgalomban az autó) megbüntet, ha lebuksz, a biztosítónál meg jól tudják, hogy nincs biztosításod, számláznak szorgalmasan, s ha bajt csinálsz, még azt is neked kell rendezni kötelező nélkül.
Nem mentség, hogy nem küldtek csekket, neked, nekünk kell időben rendezni a számlát.
Ne törődj a biztosítással.. csak a másik, esetleg vétlent szívatod. A rendőr meg a munkáját végzi az adófizetők pénzén..akik elvárják tőle az adóforintjaikért cserébe, hogy kiszürje az elfelejtőseket..(is)
ha véletlenül ütközöl, és nincs biztosításod, ne tudd meg mekkora tortúra..és sokszorosába kerül a kártérítés..(is)
"A kérdező kommentje:
És ha elfelejtettem befizetni, és kifutottam az időből(nem küldtek csekket és teljesen elfelejtettem), akkor az azt jelenti, hogy nincs biztosításom?"
Igen, ha kifutottál az időből, akkor nincs.
Nem tudom, nálunk mi a gyakorlat, de ausztrál rendőröket mutató ism. terj. sorozatokban ilyenkor a kuncsaftot be szokták vinni, a kocsi meg tréleren megy haza.
Párszor állítottak meg mostanában, de nem hogy nem kéri, de a rutinból átadott igazolást eltolja magától.
Azt mondják, polgári jogi szerződés, nem jogosult ellenőrizni.
Ha kifutottál az időből, még akkor sem szűnik meg azonnal a biztosításod, mert van türelmi idő. Természetesen a megszűnésről már korábban levélben értesítenek, nehéz lesz nem észrevenni. Természetesen a biztosító jelzése alapján a járgányt kivonják forgalomból, és az első ellenőrzésnél bevonják a forgalmit.
"Sőt a számítógépes rendszernek köszönhetően az autó leállítása nélkül betekinthetnek az adatokba, elegendő csak a rendszámot beütni a masinába"
Sőt már gépelni sem kell, mert a kamerás autók automatikusan jeleznek ha valami nem stimmel! Egész jó a rendszám felismerő programjuk...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!