Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Meg lehet így cserélni?

Meg lehet így cserélni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit bonyolult lesz a kérdés, de remélem, hogy fogtok tudni segíteni!

Édesapámnak van egy 1.2-es Opel Corsaja, Ő a tulajdonos, illetve az üzemben tartó is.

Nekem van egy Suzuki Swift-em, amit jelenleg totálkárra törtek, de még a nevemen van.

Szeretnék venni egy 1.9-es Passatot, aminek a biztosítása, ha az én nevemen van, akkor 54e Ft, ha Édesapámén, akkor 13e Ft.

Hogyan tudnák úgy megoldani, hogy Édesapám összegét kelljen fizetni az autóra?

Úgy gondoltam, hogy Ő lenne a Passat üzembentartója, én pedig a tulaj lennék. Ha így lenne az autó, akkor Édesapám B08-as kategóriája megmaradna?

2015. máj. 20. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Apád lehet üzembentartó, de a második autónál már A0-val köthet biztosítást, számold át így, és már lehet nem is éri meg annyira a dolog!

A másik, hogy ha mindig más nevén van a biztosítás, akkor te sose fogsz előre lépni.

2015. máj. 20. 19:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy a bónusz besorolást át tudd vinni egy másik autóra, el kell adnod azt amelyikre érvényes. Egyébként az új autó A0-ról indul.
2015. máj. 20. 20:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Yos gyorsabb volt! :)
2015. máj. 20. 20:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam, hogy én akkor fizetem a kisebb ccm-s autót, úgy jóval kevesebb lenne. :)

De ezekszerint ha Ő marad a tulajdonos, akkor visszaesik 0-ra.

2015. máj. 20. 20:43
 5/5 anonim ***** válasza:

veszel egy kocsi, Te leszel a tulaj, édesapád lesz az üt.

Édesapád kocsijánál ekkor az üt jogot átadja Neked.

2015. máj. 21. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!