Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha meghosszabbítom a jogosítvá...

Ha meghosszabbítom a jogosítványom, akkor azzal a papírral vezethetek vagy nem?

Figyelt kérdés

Május végén jár le a jogsim.

Kérdésem az lenne, hogyha elmegyek június első napjaiban az okmányirodába megcsináltatni a hosszabbítást, akkor azzal a papírral vezethetek (az igénylőlappal) vagy sem?

Illetve, a lejárt jogosítványom esetleg az igénylő lappal még érvényes 1-2 hétig vagy ez kizárt?

2015. ápr. 7. 19:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen vezethetsz. A papírt csak akkor nem fogadja el a rendőr, ha az első jogosítványodat csináltatod. De ne várj vele júniusig, mert ha már nem érvényes, akkor többe kerül a megújíttatása. Kivéve ha van kártya személyi igazolványod.
2015. ápr. 7. 19:45
 2/5 A kérdező kommentje:

10 éve kaptam jogsit, most jár le először.

Minden okmányom már plasztik kártyás.

2015. ápr. 7. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:

"De ne várj vele júniusig, mert ha már nem érvényes, akkor többe kerül a megújíttatása."

Ez marhaság!

Kérdező, ha május végén jár le a jogsid, akkor elmehetsz május közepén is a családorvoshoz, megvizsgál, kifizeted, az okmányirodában beadod az igénylést, aztán egy hét múlva ha megjött az új jogsid, akkor cseréltek és leadod a régit. Így nem kell az A4-essel közlekedned. Persze járhatsz azzal is, belföldön nem okoz gondot, csak ha közben külföldre mennél.

A 10 éves érvényességnél amúgy se számít plusz-mínusz egy hét.

Már vagy 3-4x cseréltettem jogsit, de egyszer se kellett az igénylőlappal közlekednem.

:)

Szerintem.

2015. ápr. 8. 22:19
 4/5 anonim ***** válasza:

"A 10 éves érvényességnél amúgy se számít plusz-mínusz egy hét. "

A plusz egy hát nagyon is számít. Egyrészt megbüntethet a rendőr. másrészt ha ez idő alatt okozol balesetet, akkor a biztosítód követelheti tőled az általad okozott és a vétlen félnek kifizetett kár megtérítését.

2015. ápr. 10. 00:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Lejárt jogsival tuti nem vezetek!

Azért ennyire felelőtlen nem vagyok. :)

Ez idő alatt szerencsére nem volt még balesetem, amit én okoztam volna.

2015. ápr. 10. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!