Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az USA-ban hogy mukodik az...

Az USA-ban hogy mukodik az autó biztosítás, mennyi és hogy?

Figyelt kérdés

Persze tudom hogy allamonként változik meg 1000 dologtól fugg ,de tudna valaki példát mondani ,aki kinnt van ,hogy neki mennyibe fáj?

Úgy tudom ott is kotelezo a casco és ezért baromi drága

2015. márc. 14. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

A casco nem kötelező, csak annak, aki hitelre veszi a kocsiját. Ilyenkor a bank követeli meg, hogy casco legyen rajta.

Ami kötelező, az a felelősségbiztosítás, és az egyáltalán nem drága, az ottani fizetésekhez képest kb. annyi, mint itthon.

2015. márc. 14. 21:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Angliában pl. kotelezo a casco a rengeteg kocsi lopás miatt ezért a kotelezo éves díja sokszor tobb mint az adott autó véelára!

Furcsálom hogy usa-ba nem kotelezo mert ott is rengeteg verdát kotnek el.

Úgyhallottam csak L.A. -ben napi 700-at

2015. márc. 14. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:

csak annak, aki hitelre veszi a kocsiját - nembaj ha nem tudod, csak legalabb ne informalj felre.....

Az USAban a regisztraciot minden evben meg kell ujitani, illetve ha veszel egy autot, akkor befizetni az elso regisztracios dijat. Kotelezo biztositas nelkul elvileg nem tudod regisztralni az autot es nem kozlekedhetsz az utakon.

Itt leirjak mik a biztositasi tipusok:

[link]

Liability coverage a minimum, ami kell, ami fizet abban az esetben, ha te masban kart teszel. Ez a biztositas a te autod karat nem fizeti, csak a masiket.

Collision es comprehensive amik a te karodat is fizetik ("casco"). Collision ha utkozesbol szarmazik a kar, comprehensive pedig minden mas (allat, villam, faag, tuz/viz, stb)

Az osszeg az auto tipusatol, evjaratatol, a lakohelyedtol es attol fugg, hogy miota van jogositvanyod es hany bunteto pont van rajta.

Lehet valasztani, hogy 6 honapra vagy 1 evre kotod, es egyben vagy reszletben fizeted. Tovabba lehet valasztani a csomagokon belul is extrakat. Ha egy biztositonal a csaladon belul tobbnek is van autoja, illetve haz biztositasod is van veluk, akkor mindenfele kedvezmenyeket adnak.

Amikor volt egy konkretmetal szinu 20 eves vasam (ertsd, pattogzott le rola a festek) akkor csak a minimalis biztositast kotottem ra, egy evre volt kb. 4-500 dodo es az onresz volt kb. 100-250 dodo. Mikor beleszaladtam vkibe a biztositasom fizette az illeto karat, en meg valaszthattam, hogy zsebbol csengetem a javitast, vagy inkabb vitetem a bontoba a romokat.

Ma mar nagyon szep autom van es teljeskoru biztositasom van ra $500 onresszel. Ha mas a hibas, akkor az o biztositoja fizet mindent. Ha en vagyok a hibas, vagy nincs "hibas" pl. termeszeti csapas, akkor az en biztositom fizet plus en fizetem az onreszem.

A mostanit ugy kotottuk, hogy nagyon magas az osszeg, amit a biztosito mas karara kifizet. A hagyomanyos 15-30ezer dollar helyett a mienk 300e dodo, ugyanis ha beleszaladok egy Lamboba vagy Bugattiba, 30ezerbol nem biztos hogy meguszom a javitasi koltsegeket. Vagyis ha van egy 15e limites biztositasom es a Ferrarinak a lokhatiroja 100, akkor a biztositom fizeti a 15-t, a 75-ot a tulaj meg birosagi uton veri le rajtam...ertheto?

Ez a bizti egy evben 1,200-1,300 korul van. Szerencsere balesetek miatt nem emelnek, csak ha szabalysertesert pontot kapok a jogsira, ugyhogy annak ellenere, hogy tavaly a biztosito kifizetett vagy 4e dollart baleseti javitasert a kocsimra, a biztositasom nem lett egy centtel se tobb. Sot, meg olcsobb is lett, mert elertuk az 5 eves evfordulot ugyanannal a cegnel es lakasbiztositasunk is van veluk.

Ez a biztositas tovabba fedezi a berauto koltseget, amig az enyem szervizben van, nincs gondom, hogy mivel kozlekedjek. Illetve mas allamban berelt autokat is fedez, vagyis elmegyek a keleti partra vakaciora, kiberelek valamit es nem kell aggodnom biztositas miatt.

2015. márc. 16. 19:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Ok ,kossz :)

Egyébként teljesítményadó ,zoldkártya gondolom ott is van ,ha igen az mibe kerul?

2015. márc. 16. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Az auto fenntartasanak az alabbi koltsegei vannak:

hitel torlesztes (amennyiben nem KP-ra vetted)

biztositas (havonta torleszted vagy egyben kifizeted az egesz eves dijat)

regisztracios dij (egy evben egyszer)

benzin

"zoldkartya" smog test-nek hivjak es allamonkent valtoznak a szabalyok. Californiaban peldaul a 6 evesnel oregebb autokat 2 evente kell fustvizsgara vinni. Sikeres vizsga nelkul a regisztraciot nem lehet elintezni.

Ezt a vizsgat nem nagyon lehet elmutyizni mert az osszeg smog test allomas ra van kotve a kozponti gepre es szamitogepes vezerelt az egesz, szoval nem lehet hogy haver egeszseges kocsijaval beallok a sajat fustgyaram helyett (illetve egyik szerviz sem kockaztatja meg az engedelye visszavonasat mert vki sporolni akar a javitason...)

Fustvizsga 50 es 80 dollar kozott van.

2015. márc. 17. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!