Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lenne egy több mint másfél...

Lenne egy több mint másfél éve az udvarban álló autóm!?

Figyelt kérdés

Amelyről már akkor lejárt a műszaki vizsga amikor letettük és kötelező biztosítás is megszűnt díjnemfizetés miatt nemsokkal a műszaki lejárta után. Sajnos a fedezetlenségi díj miatt (ami 150-200ezer ft jelnleg) új üzembetartó bejegyzése szükséges, ahhoz hogy ismét használatba vehessem az autót. Nem volt kivonatva forgalomból, súlyadó fizetve volt. Az autó tulajdonosa én vagyok, az üzembentartó édesapám. Üzembetartó cserèvel, mivel egyenesági ezèrt csak 6000ft az új üzembetartó bejegyzèse, az èn nevemre. Pontosan milyen lèpèseket kell vègigjárni, hogy használható lehessen az autó?

Ahogyan èn gondolom az előzetes utánajárás után: üzembetartói(adásvèteli) írása èdesapámmal, ahol èn leszek az új üzembentartó, ezzel a papírral biztosítás kötése tetszöleges biztosítónál az èn nevemre, majd műszaki vizsga, ès átirás az okmányirodában.

kèrdèsem: működhet ez így?

- okmányirodában csak èrvènyes műszakival tudnak bejegyezni üzembetartot? (èrvènyes forgalmi miatt, mivel enèlkül csak hatósàgi bizonyítványt adnak.)

Köszönöm a valaszokat elöre is, nagyon fontos lenne.

2015. jan. 26. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt kitöltöd [link] , kötsz egy biztosítást, besétálsz az okmányirodába, kérsz egy igazolólapot (mert forgalmit a vizsga előtt nem fognak kiállítani), esetleg útvonalengedélyt is kérsz ha kell, aztán áttolod a vizsgán és az egész paksamétával visszamész az okmányirodába a forgalmiért.

Szerintem.

2015. jan. 26. 17:50
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, ment a zöld kèz. Nekem azt mondták az okmányirodában, hogy nyomtatványboltban kell vennem valami formanyomtatványt üzembentartói jog átruházására (jelenleg is ilyen van kötve köztem ès èdesápám között. De már így remèlem, hogy a fedezetlensègi díj így elkerülhető, mivel annak kifizetèsèt egy összegben nem tudjuk megoldani. És az autót sajnálom kidobni, mivel egèsz jó állapotban van.

Csak nem tudtam pontosan, hogy mi a pontos sorrend az ügyintézésben.

2015. jan. 26. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!