Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Üzembentartói szerződés?...

Üzembentartói szerződés? Többi lent.

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy ha valakivel kötök egy ilyen szerződést akkor azt x időre kötjük és addig a tulajdonos nem tud csinálni semmit sem?

Mert én szeretnék egy ilyet kötni (saját apámmal). Lényeg hogy amit ő elrontott járművet én megszeretném javítattni, de félő számomra hogy amilyen ..... képes lenne eladni, ha már jó állapotban lenne. Mert így is elakarta adni 50 ezer ftért (régi audi 80-as, nem indul be, motor hibás de nem sokat kellene rá költeni), de én mondtam neki, hogy adja nekem ő meg igent mondott rá. Nevemre íratással megint gondok vannak, fizetni kell érte stb. és ebbe ő sem egyezne bele, ezt inkább nem akarom firtatni, hogy miért. Erről a szerződésről hallottam, ha kötök vele egy ilyen akkor tulajdonképpen a jogos tulajdonosa ő lesz az autónak és akkor megnyugodhat, de én is megnyugodhatok, hogy jog alapján nem adhatja el addig amíg ez a szerződés él? Vagy hogy működik ez?

#Üzembentartói szerződés
2015. jan. 24. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Az üzembentartói jogviszonyt a tulajdonos bármikor egyoldalúan felbonthatja a te beleegyezésed nélkül is és természetesen az autót is bármikor eladhatja - hiszen az ő tulajdona.
2015. jan. 24. 20:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Remek :( Akkor másban kell gondolkodnon.(elég szomorú ez családon belül..)

Köszönöm a segítséget, ment a pipa. :)

2015. jan. 25. 03:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Vedd meg apádtól, és írasd át a nevedre.
2015. jan. 25. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!