Forgalomból véglegesen kivont autó vásárlása hogyan történik?
Forgalomból véglegesen kivont, ún. okmányok nélküli autót szeretnék vásárolni pl. a hasznaltauto.hu-ról.
Ilyenkor elég egy adásvételi szerződést írni? Ez mennyibe kerül illetve menni kell vele okmányirodába? Hogy történik ez?
A forgalomból végleg kivont autó után nem kell fizetni a vételáron felül semmit, nem kell átiratni az ocsmányirodában, nem kell biztosítás, nincs adó.
Cserébe nem közlekedhetsz vele közúton, és - egy-két kivételtől eltekintve - nem fogják újra forgalomba helyezni.
Építhetsz belőle csettegőt és elbonthatod, másra nem jó.
"Építhetsz belőle csettegőt és elbonthatod, másra nem jó."
Elbontással csak óvatosan, mert hivatalosan azt se lehetne.
Tudom ez itt Magyarország, de páran már megütötték így a bokájukat.
forgalomból kivont autót nem lehet törvényesen magán személynek vennie.
Csak hatósági engedélyel rendelkező cég, aki gondoskodik az autó szakszerű bontásáról.
Köszönöm a válaszokat!
Azóta még olvasgattam a témáról és a harmadik válaszolónak annyiból nincs igaza, hogy ez elvileg csak a bontós törvény óta kivont autókra vonatkozik, tehát amit még 2004 vagy hány előtt vontak ki véglegesen, amikor még nem kellett ez a hülye bontási papír kötelezően és eltehetted garázsba emlékbe az autót mint sok más országban még ma is, ezeket még lehet vásárolni adni-venni, nyilván a törvény óta eleve nem "keletkezik" véglegesen kivont autó senki udvarán, mivel nem tarthatja meg... De mondom a régebben még kivont autókat lehet még vásárolni, amíg el nem fogynak :)
kedves kérdező
Ha van otthon 2004 előtről roncs autód akkor a hulladék gazdálkodási törvényt megsérted...
Meg még 1-2 más törvényt is.
ha nem hiszel nekem akkor jelentsd fel magad névtelenül a helyi jegyzőnél hogy autóroncsot tárolsz a kertedben...
És majd rájösz:-D
Akinek a válaszom meg csak 50% ban volt hasznos az, írja le pontosan hogy szerinte mi a válasz.
De lehetőleg ne hülyeséget írjon.
köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!