Mik a kötelezettségei a tulajnak az üzembentartóval szemben?
2009-ben eladtam az autómat egy suhancnak adás-vételi szerződéssel. Amit az okmányiroda nem fogadott el. Arra hivatkozva,hogy a nyomtatványt amire íródott a szerződés már nem áll módjukban iktatni. Tanácsolták,hogy keressem fel a vevőt és írjuk meg az új mintájú nyomtatványra.
Itt jött a fordulat. A kedves vevő közölte,hogy nem hajlandó újjat írni mivel eladta az autót. A tudtom nélkül,egy általam ismeretlen személynek. (Néztem nagyot) Én ezt közöltem még akkor az okmányirodával levélben. Kértem az aútó forgalomból való kivonását. De nem vonták ki. Mivel valaki üzemeltette az autót. Az általam ismeretlen személy lett az üzembentartó.(ne kérdezzétek hogyan) gondolom hamisított. Akkor annyiban is hagytam mivel mint üzembentertó. Ìgy minden üzemeltetéssel járó kötelezettség őt terheli. Az elmült hónapokban kaptam két levelet. Az egyikben értesítettek,hogy ki fogják vonni a forgalomból biztosítás hiánya miatt. A másikban azt írták,hogy ez jogerőre emelkedett és a forgalmit+rendszámot le kell adni. Amennyiben nem, abban az esetben 500.000-1000000-ig terjedő bírságot szabhatnak ki. Tőlem ugye nem követelhetnek forgalmit mivel az hivatalból nem is lehet nálam. Mivel az üzembentartónál kell lennie. Viszont nagyon nem szeretnék fizetni más helyett. Mit tennétek? Vagy is ilyenkor mi van?
elég zavaros nekem a sztorid,de szerintem az önkormányzatnál próbálkozz
De az biztos,hogy ha te "eladtad" annak idején,de nem fogadták el az okmányban az adásvételit,és aztán nem írtatok másikat,tehát akkor a te nevedről nem lett leírva akkor elég nagy szarban vagy.......
akkor meg keresd elő,azt a papírt amin ez rajta van,hogy van egy üzembentaró
csak azzal fogod tudni az igazad megmutatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!