Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mik a kötelezettségei a...

Mik a kötelezettségei a tulajnak az üzembentartóval szemben?

Figyelt kérdés

2009-ben eladtam az autómat egy suhancnak adás-vételi szerződéssel. Amit az okmányiroda nem fogadott el. Arra hivatkozva,hogy a nyomtatványt amire íródott a szerződés már nem áll módjukban iktatni. Tanácsolták,hogy keressem fel a vevőt és írjuk meg az új mintájú nyomtatványra.

Itt jött a fordulat. A kedves vevő közölte,hogy nem hajlandó újjat írni mivel eladta az autót. A tudtom nélkül,egy általam ismeretlen személynek. (Néztem nagyot) Én ezt közöltem még akkor az okmányirodával levélben. Kértem az aútó forgalomból való kivonását. De nem vonták ki. Mivel valaki üzemeltette az autót. Az általam ismeretlen személy lett az üzembentartó.(ne kérdezzétek hogyan) gondolom hamisított. Akkor annyiban is hagytam mivel mint üzembentertó. Ìgy minden üzemeltetéssel járó kötelezettség őt terheli. Az elmült hónapokban kaptam két levelet. Az egyikben értesítettek,hogy ki fogják vonni a forgalomból biztosítás hiánya miatt. A másikban azt írták,hogy ez jogerőre emelkedett és a forgalmit+rendszámot le kell adni. Amennyiben nem, abban az esetben 500.000-1000000-ig terjedő bírságot szabhatnak ki. Tőlem ugye nem követelhetnek forgalmit mivel az hivatalból nem is lehet nálam. Mivel az üzembentartónál kell lennie. Viszont nagyon nem szeretnék fizetni más helyett. Mit tennétek? Vagy is ilyenkor mi van?

2015. jan. 14. 17:32
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért. Pl.ujj stb.
2015. jan. 14. 17:33
 2/8 anonim ***** válasza:

elég zavaros nekem a sztorid,de szerintem az önkormányzatnál próbálkozz

De az biztos,hogy ha te "eladtad" annak idején,de nem fogadták el az okmányban az adásvételit,és aztán nem írtatok másikat,tehát akkor a te nevedről nem lett leírva akkor elég nagy szarban vagy.......

2015. jan. 14. 18:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen. Még a nevemen van viszont már nem én vok az üzemben tartó. Így engem elvileg nem terhelnek az autó fenttartásának ügyeivel. Illetve anyagi vonzataival. De 100% ig nem vok biztos. Ezért ha valaki naprakészebb azt szívesen meghallgatnám. Köszi!
2015. jan. 14. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
az a baj hogy nem hiszem hogy az új ember be lett jegyezve üzembentartónak,mert akkor ő kapott volna levelet és nem te!!szóval szerintem bajban vagy
2015. jan. 14. 19:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Be lett jegyezve. A határozatban volt amit kaptam. És az is,hogy ő is kapott egy példányt. Szerepelt a neve, anyja neve, stb. Meg,hogy ő az üzembentartó.
2015. jan. 14. 20:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazából azért is lett kivonva,mert nem fizette a biztosítást. Nekem 2009óta nem is jött semmi súlyadó vagy ílyesmi. Tehát vki biztosan üzemeltette az autót egész mostanáig.
2015. jan. 14. 20:06
 7/8 anonim ***** válasza:

akkor meg keresd elő,azt a papírt amin ez rajta van,hogy van egy üzembentaró

csak azzal fogod tudni az igazad megmutatni

2015. jan. 14. 20:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez most nem teljesen tiszta. Miért kéne bizonyítanom az üzembentertói jogviszony létét vagy, nem létét annak a hivatalnak amelyik azt bejegyezte és nyilvàntartja. Ő előttük sztem nem kell bebizonyítani. De nem árt ha tudják,hogy fizikailag semmi közöm az autóhoz évek óta.
2015. jan. 14. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!