Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan kell tankolni kártyával...

Hogyan kell tankolni kártyával külföldön?

Figyelt kérdés

A bátyám idegbeteg és nem akar magyarázkodni.:P

Most milyen kártyával van értve a tankolás? Rendes bankautomata kártyával, vagy ki kell itthon váltani olyan kártyát ahol külföldön elfogadják?

Pontosan arra vagyok kíváncsi, ahol olyan benzinkút van, ahová be kell helyezni a kártyát kint az autónál a pisztolynál és ki kell választani milyen üzemanyag és mennyiséget. Aztán nem is kell bemenni a pénztároshoz?

Légyszi valaki magyarázza már el részletesen.

2015. jan. 10. 18:15
 1/9 szántóvető ***** válasza:
automata kútra gondolsz?rendes bankkártya megfelel.visa/mastercard a legtöbb helyen jó,legalábbis tőlünk nyugatabbra.van a terminálon matrica hogy melyiket fogadják el.ha választhatsz akkor inkább dombornyomott kártya legyen.melyik országról van szó?
2015. jan. 10. 18:23
 2/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Vannak a tankolókártyák: OMV, DKV, Statoil, stb.

Beteszed, PIN kód, tankolsz, majd kapod a nyugtát.

Van a saját bankkártya: az eljárás gyakorlatilag ugyanez.

Az olaszoknál divat, hogy előzetesen meg kell határozni a tankolt mennyiséget.

2015. jan. 10. 18:26
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen automata kútra gondoltam.:)

Nem tudom ha Németországban van-e automata kút, mert eddig készpénzzel fizettem, de gondoltam kipróbálnám az automata kútról, mert fogunk menni Franciaországba és mondták, hogy van ilyen és hogy éjszaka csak automata működik.

2015. jan. 10. 18:28
 4/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Igen, a franciáknál a főutakon sok kút automata éjjel.

Kiválasztod először a nyelvet, aztán a sorrend az, amit leírtam.

Van, ahol a végén még egyszer kéri a kártyát, és csak akkor kapod a nyugtát.

2015. jan. 10. 18:31
 5/9 A kérdező kommentje:

2

De amikor beteszem a kártyát, akkor kéri hogy milyen üzemanyagot szeretnék tankolni, vagy a benzin és dízelnél is be lehet tenni a kártyát?

Szóval nem lehet elnézni hogy dízel helyett nehogy benzint tankoljak nem?

2015. jan. 10. 18:31
 6/9 A kérdező kommentje:

Remélem fog menni.

Köszi a válaszokat! :)

2015. jan. 10. 18:34
 7/9 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Elnézheted, de az leginkább a saját hülyeséged lesz, a kút erről nem tehet.

Konkrét példát írok, hogy értsd:

Beteszem a Statoil kártyámat a svédeknél, kéri a PIN-t, majd azt, hogy válasszam ki a kútoszlopot. 10-benzin, 11-benzin, 12-dízel, 13- dízel. Ezek után én vagyok a hülye, ha kiválasztom a 10-est, és tankolok is a dízel autómba. De csak ha leemelem a pisztolyt és visszateszem, nem történik semmi.

Elölről kezdem, és ennyi.

2015. jan. 10. 18:39
 8/9 szántóvető ***** válasza:
1,05 euro között van literje a gázolajnak mostanság A,D,F országokban,ha nem a pályán tankolsz.németben a JET-kút általánosságban olcsó.osztrákban Oed,Loosdorf,St Valentin,ezek ott vannak a pálya mellett,diszkont kutak jó árakkal :) mondjuk ezek nem automaták.
2015. jan. 10. 18:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi Agytörzs így már értem.:)

Feljegyeztem Szántóvető amit írtál a kutak nevét.:)

2015. jan. 10. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!