Megszegtem a közl. Szabályt, mert kivasaltam egy kotlóst négy csibével?
Elviekben, amennyiben az adott útszakaszon a történés valószínűsíthető lett volna, illetve a háziállatok "vonulási lehetőségét" tábla előrejelezte, akkor a gazda felé KÁRTÉRÍTÉSI kötelezettséged van, szabálysértési eljárás nem kezdeményezhető ezen cselekedeted miatt.
A kártérítést a Ptk. szabályozza.
ma:16:17
Én még nem láttam olyan táblát, ahol a szárnyasok (csirkék, kacsák) vonulását tábla jelezte volna. Figyelmezető táblát raknak ki olyan helyre, ahol vadállatok (őzek, szarvasok) előfordulhatnak, talán lézetik olyan tábla is, hogy kisérő nélküli háziállatok (szarvasmarhára emlékszem), de lehet, hogy nincs igazam.
A szarvasmarhák is kívérővel vonulnak ,de akkor is egy tehén van a táblán ami figyelmeztet rá ,de ha nem is ilyet legalább egy felkiáltó jelet (egyéb veszély) tehetnének ki...
Én is sajna kaptam már telibe macskát meg ilyen apróbb állatokat.Nagyon sajnáltam őket ,de ha rángatom a kormányt még a végén valakinek nekimegyek vagy fejjel az árokba stb.
Ilyenkor nem szegtél szabályt ,de elég kellemetlen a macska vérét lekaparni a lökhárítóról:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!