Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hagyatéki eljárás alatt lévő...

Bbu kérdése:

Hagyatéki eljárás alatt lévő autó megvásárlása hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kinéztem magamnak egy autót amit meg szeretnék vásárolni de kiderült hogy, a tulajdonos elhunyt. Az örökös árulja jelenleg, de amíg tart a hagyatéki eljárás (több hónap) addíg nincs a nevén az autó.

Kérdés: eladhatja így nekem a kocsit? esetleg létezik valamilyen lehetőség hogy ebben az esetben is meg tudjam vásárolni? Nem szeretnék hónapokat várni vele..

2014. dec. 2. 16:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak akkor adhatja el, ha lezárult a hagyatéki eljárás, és megkapta a végzést! Először neki kell a nevére íratni, aztán eladhatja.

Persze ez leegyszerűsíthető, ha együtt mentek az

okmányirodába, mert neki egyébként nem kell eredetiség vizsgálat és szerzési illetéket se kell fizetnie (ha egyenesági leszármazottja az elhunytnak).

Csináltok egy eredetiség vizsgálatot, mert neked kelleni fog, és a hagyatéki végzéssel, adásvételivel bementek az okmányirodába. Ő bejelenti az öröklést és azt, hogy már el is adta. Így neki elméletileg egy fillérjébe se kerül a dolog, te meg egy rendes átiratást csináltatsz.

2014. dec. 2. 16:28
 2/3 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem szeretnél hónapokat várni, akkor válassz olyan autót, amit meg is lehet venni ezen a héten.

A tulajdonos halott. Az örökös hiába árulja az autót, még nem az övé, de az is lehet, hogy soha nem is lesz az övé. Egyébként, ha ragaszkodsz hozzá, eladhatja így, ha csaló. Csak ekkor annyira leszel tulajdonos, mintha én eladnám neked az Országházat.

2014. dec. 2. 16:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Döntöttem, nem veszem meg ilyen feltételekkel a kocsit.. túl rizikós amíg nem zárul le a hagyatéki eljárás.
2014. dec. 3. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!