Parkolóban távollétemben nekimentek a kocsimnak, elkövető ismeretlen. Mit tehetek?
Velem most fordult elő ilyen először, pedig gondolom mindennapi történet. Végülis logikus: ki hagyná ott a névjegyét, hogy aztán ő több biztosítást fizessen?
Cascom nincs, ezt a másik fél kötelezőnek kellett volna rendezni.
Mi ilyenkor a teendő, ha az elkövető elhúz a helyszínről?
Nem tudom, de ha olvassa ezt a kérdést véletlenül a kocsidnak nekimenő, és a környéken van kamera ami rögzíthette, akkor jobban jár, ha magától jelentkezik és nem a rendőrség keríti elő.
A véleményem az, hogy azon kívül, hogy spórolni akart, mérhetetlenül gyáva is (és primitív kőbunkó), hogy nem hagy üzenetet legalább, ha már nem várta meg a tulajdonost. Ha valaki valamit csinál, akkor vállalja már a felelősséget érte. A biztosító fizeti a kárt. Nem igaz, hogy éves sznten pár ezer forint miatt ilyen szemét legyen valaki.
Csak átérzem a kérdező helyzetét és jómagam is voltam már szemtanúja ilyen esetnek, akkor szerencsére megvárták a tulajdonost és békésen elrendezték.
Egy ismerősömnek is volt ilyen eseménye, hogy elhajtottak a helyszínről. Csinált egy olyan rendszert, hogy a tolatókamerát átalakította úgy, hogy akkor is menjen, amikor parkol és mozgásra rögzítsen. A vevő egység egy régi usb-s telefon sd kártyával. Mindig orral áll be, így rajta lesz a rendszáma annak aki valamit okoz neki. Azóta szerencsére nem volt még kára.
Volt egyszer, hogy parkoltam ki, de nagyon nehezen ment, mert a hatammogott levo nagyon ramalt, semmi helyem nem maradt. Addig addig ugyeskedtem, hogy mikor sikerult kijutnom, majdnem sirtam mert az elottem levo hofeher auton ottmaradtak a fekete nyomok, de rendesen. Oszinten bevallom, hogy nem tudtam mit tegyek, pont nagyon szarul alltam, de aztan benyomtam a bocsigombot, es leirtam a szamom neki. Masnap hivott, hogy en vagyok e az az ugyes parkolos csaj. Hebegtem habogtam hogy bocsanatot kerek, kifizetem, stb... Mire kiderult, hogy mashol parkolt, mikor valaki meghuzta a hatsojat. Mikor kialltam, akkor meg pont a kavezobol figyelt engem. Es azon nevetett, hogy aki meghuzta valojaban az elhuzott roptibe, en meg meg sem huztam es egybol odaadtam a szamom. Szoval ezt csak azert irtam le, mert vegigfutott bennem akkor, hogy milyen lenne, ha velem tortenne meg ugyanez, es tiszta szegyen, hogy a magyar emberek kozul csak minden masodik ember aki megtenne ezt. : (
Ha lehet a te esetedhez meg
szerencset kivanni, akkor adom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!