Egy autó átírása mennyi ideig tart? Mennyi idő lesznek kéznél a papírok? Lehet addig használni ameddig folyamatban van az átírás?
"Lehet addig használni ameddig folyamatban van az átírás?"
Sajnos nem tudod használni az átírás ideje alatt az autót, mivel akkor éppen az okmányirodában fogsz ülni, a papírok pedig az ügyintézőnél lesznek!
:D
Maga az eljárás kb. 10 perc, ha bankkártyával fizetsz, ha a csekket választod, akkor annyival nő az idő, amíg elmész a postára befizetni. MIután rendezted az anyagiakat, kinyomtatják a forgalmit és a kezedbe adják, aztán mehetsz isten hírivel. A törzskönyvre kb. két hetet várni kell, mire a postás kiviszi, de az úgyis csak az eladáshoz kell.
Amikor én vettem a kocsimat, az egész procedúra kb 1 nap alatt zajlott le. kifizettem kp-ba gondoltam így jobban lehet alkudni, szerződéseket töltögettünk vagy fél órán át, addig valaki átvitte a kocsit eredetiség vizsgálatra egy szomszédos szervizbe. Aztán oda battyogtunk érte és vihettem is. Másnap délután visszamentem a saját forgalmi engedélyemért az eladóhoz.
Szóval valahogy úgy van a dolog, hogy ha megvan a előző tulajnevére szóló forgalmi engedély másolata illetve kötelezőbiztosítás szerződése, akkor lehet menni vele.
Új autó esetében nem tudom hogy zajlik, de a használt autó kereskedők elvileg sok időpontot foglalnak az okmányirodában, hogy ne kelljen várniuk. Persze az ügyintézésért kértek 4000 forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!