Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kivonathatom a forgalomból?

Kivonathatom a forgalomból?

Figyelt kérdés
Örököltem immáron majdnem 3 éve egy autót, ma töltöttem be a 18-at, és úgy döntöttem eladom. Ki szeretnem vonatni ideiglenesen a forgalomból, de nincs a nevemre írva. Így is megtehetem? Mégegy részletkérdés: úgy hallottam, ki lehet vonatni hosszabb időre is, azthiszem 10 évre, ami akármikor megszakítható. Érdemesebb hosszabb időre akkor? És az új tula akkor állítja vissza amikor akarja.

2014. aug. 13. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Fél évre tudod kivonatni, mit meg lehet hosszabbítatni.

Lehet véglegesen, de azt csak ha leadod bontóba.

A 10 éves lehetőség az én tudomásom szerint csak akkor van, ha fel tudsz mutatni veterán előminősítésről papírt.

Eddig hogy-hogy nem került átírásra? Eladhattad volna eddig is szerintem. Most ki van vonva? Vagy 3 éve fizettek utána mindent? Vagy ki van tiltva a forgalomból?

2014. aug. 13. 11:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Minek kivonatni, ha eladod?
2014. aug. 14. 11:42
 3/5 A kérdező kommentje:
nincs kivonva, mert anyám inkább szemet húny a problémák felett, nem szereti megoldani őket, inkább elfelejteni akarja csak, így nem lett kivonva. én meg nem tudom, tudtam, hogy kell ezt, gyerekfejjel meg gondolom be se mehettem volna az okmányirodába, hogy kivonassam. így most ez vár rám, hogy a kocsin rajta van egy csomó adósság. úgy tudom, amíg súlyadó tartozás van rá, el sem lehet adni. tehát először azt valahogy ki kéne fizetnem, és utána tudom csak átíratni.
2014. aug. 17. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Első lépésben derítsd ki mennyi a tartozás (Súlyadó, vagy hivatalos nevén teljesítményadó; a biztosító felé fedezetlenségi díj ha van) meg a kocsi piaci értékét.

Ha a kettő ugyanaz nagyságrendileg, akkor el kell gondolkozni érdemes-e kínlódni vele.

2014. aug. 17. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem kell átíratnod, ahhoz, hogy eladd.

Nézz utána, mennyi tartozás van rajta, majd ha ezeket sikerült rendezni, akkor az eredeti hagyatéki végzéssel eladhatod. Átíratás nélkül.

2014. aug. 18. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!