A testvéreimmel együtt hárman örököltük elhunyt édesapám autóját. A törzskönyvben is így szerepel ez. A forgalmi, illetve a biztosítás az én nevemre lett kötve. Kérhetek meghatalmazást a testvéreimtől?
Megbeszéltük, hogy eladjuk az autót, mert egyikünknek se kell. Az egyik testvérem külföldön él, ő nem tud hazajönni egy adás-vételi szerződés miatt, a másikat pedig nem érdekli a dolog. Megtehetem azt, hogy meghatalmazást íratok velük, hogy a nevükben eladhassam az autót? Illetve ilyenkor az adás-vételi szerződésen kinek a neve és adatai szerepelnek majd, mint tulajdonos - gondolok itt arra, hogy mindhármunké biztosan nem fér el egy rubrikában vagy külön kell mindhármunk nevében írni egyet?
Köszönöm a válaszokat!
Ez megint valami újdonság, én még eddig nem találkoztam olyan törzskönyvvel, amiben több tulajdonos szerepelt. Régebben ugyanis ha több tulajdonos volt, akkor egybehangzó nyilatkozatokat kellett kitölteni arról, hogy melyik tulajdonos szerepeljen a törzskönyvön!
Ha tényleg több tulajdonos szerepel a törzskönyvön (és a forgalmiban is), akkor mindenkinek szerepelnie kell az adásvételin.
Nem egy rubrikába kell írni a neveket, és nem kötelező a papírboltban kapható adásvételi szerződést használni, de a tartalmi feltételeknek meg kell felelnie!
Aki nem tud jelen lenni az eladásnál, attól meghatalmazást kell kérni, de szerepeltetni kell a szerződésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!