Átiratás rendszám kérdés hogyan oldható meg?
Elég zavaros sztori... Most külföldi papírjai vannak a motornak vagy magyar?
Mert külföldi papírokról beszélsz - műszakija viszont csak akkor lehetne, ha forgalomba lett volna helyezve Magyarországon.
Pontosíts aztán lesz rá ötlet biztosan.
Ha van magyar forgalmi és törzskönyv és ki is volt vonva, akkor sima ügy: adásvételi a törzskönyvben (és a forgalmiban is) tulajdonosként szereplő személlyel, törzskönyvet és a forgalmit átadja. Kötsz biztosítást, elviszed eredetvizsgára meg műszaki vizsgára, utána irány az okmányiroda.
Átírathatod műszaki nélkül is, akkor ugyanezt kell csinálni, csak a műszaki marad ki a sorból.
Biztosítást akkor is kell kötni, aztán átírás után kivonathatod és a kivonási papírral lehet a biztosítást is szüneteltetni ha még nem akarod/tudod használni.
Mondom én hogy zűrös sztori... :D
És miből gondolod, hogy a tulaj aki eladta majd fog veled egy másikat írni?
Attól vetted, aki a régi adásvételin szerepel eladóként?
Mert azt az embert kellene megkeresned - én tulajdonosként ha eladtam egy motort mondjuk 2002-ben biztosan nem írnék másik adásvételit most. Egyrészt mert már egyszer eladtam, így megszűntek a kötelezettségeim (adók, biztosítás), másrészt azóta bármit csinálhattak a motorral, amit a nyakamba varrhatnak utólag, pl. bankrablásnál használhatták.
Szóval van törzskönyv és egy adásvételi.
Hol a forgalmi? Hogyhogy nincs még adásvételi?
Ki lett vonva a forgalomból? Vagy majd fedezetlenségi díjat meg egyéb elmaradásokat is kell fizetnie valakinek?
Attól vetted, aki a régi adásvételin szerepel eladóként? Ha nem, akkor ki? Hol a forgalmi? Hogyhogy nincs még adásvételi?
Ha ezekre válaszolnál, akkor egyszerűbb lenne értelmes tanácsot adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!