Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Átiratás rendszám kérdés...

Átiratás rendszám kérdés hogyan oldható meg?

Figyelt kérdés
Cseréltem 2 motort 1 törzskönyves banditra! Akitöl ezt a motort hoztam nem volt adásvételi és az eredeti (külföldröl behozott motor vételekor)adásvételin szereplő ember sem ő! Szóval van egy motorom aminek a tulajának tudom a címét de ez már 8 éves adásvételi! Szoval hogyan lehetne megoldani? Hogy anevemre kerüljön a motor? Nem lopott stb. ez a srác már csináltatott eredetiség vizsgát,volt műszakija a motornak de az már 2008-ban lejárt! Segítség!

2014. júl. 27. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Elég zavaros sztori... Most külföldi papírjai vannak a motornak vagy magyar?

Mert külföldi papírokról beszélsz - műszakija viszont csak akkor lehetne, ha forgalomba lett volna helyezve Magyarországon.

Pontosíts aztán lesz rá ötlet biztosan.

2014. júl. 27. 17:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Magyar papírjai persze vannaK! Volt már forgalomban legutoljára 2008-ban volt forgalomba helyezve azóta ki van vonva!
2014. júl. 27. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha van magyar forgalmi és törzskönyv és ki is volt vonva, akkor sima ügy: adásvételi a törzskönyvben (és a forgalmiban is) tulajdonosként szereplő személlyel, törzskönyvet és a forgalmit átadja. Kötsz biztosítást, elviszed eredetvizsgára meg műszaki vizsgára, utána irány az okmányiroda.

Átírathatod műszaki nélkül is, akkor ugyanezt kell csinálni, csak a műszaki marad ki a sorból.

Biztosítást akkor is kell kötni, aztán átírás után kivonathatod és a kivonási papírral lehet a biztosítást is szüneteltetni ha még nem akarod/tudod használni.

2014. júl. 27. 22:01
 4/7 A kérdező kommentje:
De nállam csak a törzskönyve van és az adásvételi is régi meg nem az én nevemre szól! lehet irni ujat ha azóta nem volt forgalomban?
2014. júl. 28. 15:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Mondom én hogy zűrös sztori... :D

És miből gondolod, hogy a tulaj aki eladta majd fog veled egy másikat írni?

Attól vetted, aki a régi adásvételin szerepel eladóként?

Mert azt az embert kellene megkeresned - én tulajdonosként ha eladtam egy motort mondjuk 2002-ben biztosan nem írnék másik adásvételit most. Egyrészt mert már egyszer eladtam, így megszűntek a kötelezettségeim (adók, biztosítás), másrészt azóta bármit csinálhattak a motorral, amit a nyakamba varrhatnak utólag, pl. bankrablásnál használhatták.

Szóval van törzskönyv és egy adásvételi.

Hol a forgalmi? Hogyhogy nincs még adásvételi?

Ki lett vonva a forgalomból? Vagy majd fedezetlenségi díjat meg egyéb elmaradásokat is kell fizetnie valakinek?

2014. júl. 29. 08:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem lopott nincs semmi a motorral csak van semmi bűncselekmény semmi ki van vonva a forgalombol 2008 óta
2014. júl. 30. 22:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Attól vetted, aki a régi adásvételin szerepel eladóként? Ha nem, akkor ki? Hol a forgalmi? Hogyhogy nincs még adásvételi?

Ha ezekre válaszolnál, akkor egyszerűbb lenne értelmes tanácsot adni...

2014. júl. 31. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!