Mi az a súlyadó pontosan minden autora kell fizetni?
Figyelt kérdés
Tehát ha enyém az auto készpénzben kifizetem nem hitelre vettem akkor is kell fizetnem? Postán küldik a csekket?És ha nem fizetem?2014. júl. 17. 16:27
1/6 anonim válasza:
Nincs súlyadó. Gépjárműadó van, aminek az alapja a jármű teljesítménye és életkora. Ha január 1-jén a neveden van bármilyen gépjármű (a segédmotoros kerékpár nem az, de a motorkerékpár igen), akkor egész évben fizetned kell a gépjárműadót, akkor is, ha már másnap eladod. De ha év közben veszed meg, akkor nem kell fizetned, csak a következő évtől. Kapsz majd értesítést, hogy mikor és mennyit kell fizetned, lesz hozzá csekk is. Az önkormányzat adóosztálya fogja majd neked küldeni ezt a levelet. A legtöbb helyen évente két részletben, március 15-éig és szeptember 15-éig kell kifizetned az adót, de ez nem azt jelenti, hogy az 1. és a 2. félévre vonatkozna az adó. Akinek a nevén van január 1-jén a gépjármű, az fizet egész évben.
2/6 anonim válasza:
A részletes infó két dologra nem tér ki. Teljesen mindegy, milyen módon jutottál az autóhoz. Ha ajándékba kaptad, kp. vetted, részletre, teljesen mindegy.
A másik: adóként hajtják be. Ha nem fizeted be, akkor a sokszorosára is dagadhat az összeg.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Akkor a lényeg hogy idén nem kapok semilyen csekket e kapcsolatban csak jövőre?
2014. júl. 17. 17:50
4/6 egySanyi válasza:
Az nem teljesen igaz, hogy aki január 1. tulajdonosa egy járműnek az fizeti az egész évest és akár járhatsz úgy is, hogy január elején veszel autót és február elsejétől már fizetheted a teljesítményadót. Ideiglenes forgalomból kivonás okozhat ilyen tüneteket.
5/6 anonim válasza:
"Mi az a súlyadó pontosan minden autora kell fizetni?"
Nem kell minden autóra, csak teherautókra és buszokra. A többit előttem leírták :D
6/6 egySanyi válasza:
John. Te az útdíjra gondolsz. A kérdésben súlyadó szerepel amit kell fizetni sima személyautóra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!