Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Motor átíráshoz ezek kellenek?

Motor átíráshoz ezek kellenek?

Figyelt kérdés
Vettem egy mz-t az átírásánál vagyok gondban első okmányokkal rendelkező járművem ez a motor és még nem igen volt ilyen átírásos dolgaim. Kel egy adás vételei, törzskönyv forgalmi okés, eredetiség vizsga ma megvolt. vagyonszerzési illeték azt hol tudom beszerezni? és a kötelező biztosítás kötelező átíráshoz anélkül nem tudom átírni a motorom ez azért fontos mert jelenleg nincs jogosítványom rá az még megszerzés alatt van és nem szeretnék addig rá biztosítást mert nem használom addig.
2014. júl. 14. 18:57
 1/8 A kérdező kommentje:
esetleg érdemes ideglenesen kivonatnom a forgalomból jövő szezonig? akkor a nevemre hogy kerül?
2014. júl. 14. 18:59
 2/8 anonim ***** válasza:
biztosítást még a vásárlás napján meg kellet volna kötni mert így fizetheted a büntetést
2014. júl. 14. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:
15 napon belül át kell íratni,okmányirodába bemész a következő papírokkal törzskönyv ,forgalmi,adásvételi,eredetiségi vizsga ,érvényes biztosítás
2014. júl. 14. 19:29
 4/8 anonim ***** válasza:

A vagyonszerzési illetéket régen átírási díjnak nevezték. Az okmányirodában fogsz kapni egy csekket róla, de ha van bankkártyád, akkor azzal is fizetheted.

A biztosítást meg kell kötnöd minél előbb, mert a fedezetlenségi díj drágább, mint a biztosítás! Ha bemész intézni az átírást, akkor elintézheted az ideiglenes kivonást is, ami plusz 3000 Ft, de fél évig nem lesz forgalomban a motor, és a biztosító erre az időszakra visszautalja a díjat!

Arra pedig számíts, hogy az adásvétel napjától a biztosítás megkötéséig ketyeg a napi 70 Ft.

2014. júl. 14. 19:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Kiraly ha neten kotom meg akkor hogy szamlaza ki a biztositast?
2014. júl. 14. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha megkötöd a biztosítást, akkor elsőre csak egy előzetes fedezetigazolást kapsz. Ha irodában kötöd, akkor ezt kinyomtatják a helyszínen, ha neten akkor gondolom neked, de én mindig élőben kötök biztosítást így nem tudom fixre.

A fizetés pár nappal később történik, pl. küldenek csekket ha csekkes fizetést választottál. Vagy e-mailben számlát számlaszámmal, hogy tudd hova kell utalni...

2014. júl. 15. 00:36
 7/8 A kérdező kommentje:
és a igazolás elég vagy már befizetve kell legyen?
2014. júl. 15. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Az igazolás elég.

Amit eddig nem írtak a kollégák, valószínűleg mert nekik természetes: az igazolványaid is kelleni fognak, szóval személyi + lakcímkártya legyen nálad.

2014. júl. 15. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!